Anne Teresa De Keersmaeker, Louis Nam Le Van Ho, Alain Franco/Rosas [BE]

Zeitigung

Zeitigung
Zeitigung

09.11 – 18.11.2017

Compositie, improvisatie, tijd

In 2008 creëerden Anne Teresa De Keersmaeker en Alain Franco Zeitung. Choreografie en muziek haakten in op vragen rond compositie, improvisatie en tijdsbeleving. De voorstelling op muziek van Bach, Webern en Schönberg benadrukte het belang van de 19e eeuw door hem simpelweg over te slaan. Na de première in Parijs deed Zeitung het Kaaitheater aan, en werd er na een internationale toernee ook hernomen in 2009.

Nu is er de gloednieuwe voorstelling Zeitigung: De Keersmaeker herziet en herinterpreteert de bronnen van haar oorspronkelijke creatie. Aanvullend maakt danser en choreograaf Louis Nam Le Van Ho – recent afgestudeerd aan PARTS – een tweede deel voor het stuk. Het tweeluik biedt een nieuwe invalshoek op De Keersmaeker en Franco’s aanhoudende onderzoek naar de verschillende benaderingen van het maken van een voorstelling.


concept Anne Teresa De Keersmaeker, Alain Franco, Louis Nam Le Van Ho | choreography part 1: Anne Teresa De Keersmaeker, part 2: Louis Nam Le Van Ho | piano Alain Franco | music Johann Sebastian Bach, Anton Webern, Arnold Schönberg | created with and danced by Lav Crnčević, José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Frank Gizycki, Robin Haghi, Louis Nam Le Van Ho, Luka Švajda, Thomas Vantuycom | lighting design Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin | costumes Anne-Catherine Kunz | production Rosas, De Munt/La Monnaie

Kijk verder

Matinee Kadee

De kleine componistjes (0-12 jaar)

workshop

De kleine componistjes (0-12 jaar)
De kleine componistjes (0-12 jaar)

productie

zo 12.11.17

De Muziekboom stimuleert jonge kinderen in hun muzikale ontwikkeling. Tijdens deze workshop gaan ze aan de slag met hun eigen lichaam, alsof het een instrument is. Daarna komen er echte muziekinstrumenten in het spel. Aan de hand van een partituur maken ze een eigen compositie. Achteraf krijgen ze die mee naar huis, om daar verder te musiceren!

Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras/Rosas

Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten

dans

Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten
Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten

productie

za 23.09 - wo 27.09.17

Drie dansers en twee danseressen – waaronder Anne Teresa De Keersmaeker zelf – bewerken, bevragen en dansen de zes Cellosuites van Bach, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras. Hun ingenieuze architectuur, dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven tot op de dag van vandaag fascineren.

Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

A Love Supreme

dans

A Love Supreme
A Love Supreme

productie

wo 06.06 - zo 10.06.18

In 2017 herwerkte Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker A Love Supreme met vier jonge, mannelijke dansers. De uitgesproken vitale voorstelling werd één van de hoogtepunten van het voorbije seizoen, en haalde gezwind de selectie van het TheaterFestival. Geef je samen met de dansers opnieuw over aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde!

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Achterland

dans

Achterland
Achterland

productie

do 12.04 - zo 15.04.18

Achterland (1990) is een scharniervoorstelling binnen Anne Teresa De Keersmaekers oeuvre: voor het eerst schreef ze specifiek dansmateriaal voor mannen. Drie mannelijke dansers sloten zich toen aan bij Rosas – een op dat moment vooral vrouwelijk gezelschap. Het minimalisme en de vrouwelijkheid van de vroege Rosas-stukken maakten plaats voor een ambigu niemandsland waarin grenzen en tekens vervagen.