do 31 augustus 2017

17:30

Kaaitheater

State of the Union

State of the Union
State of the Union

Het TheaterFestival vangt aan met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union uitgesproken door een kunstenaar met renommee, de State of the Youth laat jong tegengeluid horen en ook internationaal perspectief met de State of the Other.

19:00

Lintbos (Grimbergen)

Studio ORKA

Chasse Patate (8+)

theater

Chasse Patate (8+)
Chasse Patate (8+)

JURYSELECTIE  – In een niemandsland waar alles wegzinkt staat het café van Alice. Er komt zelden iemand langs, maar wie langskomt, wil er blijven. Omdat alles er mag zijn wat het is. Een weergaloze voorstelling over dromers, vechters en veel te warm bier.

20:30

Kaaitheater

Milo Rau / IIPM / CAMPO

Five Easy Pieces

theater

Five Easy Pieces
Five Easy Pieces

JURYSELECTIE  – Kan je kinderen het leven van kindermoordenaar Marc Dutroux in scène laten zetten? Five Easy Pieces zoekt de limieten op van wat kinderen weten, voelen en doen. Zuiver esthetische en theatrale vragen vermengen zich met morele kwesties. Aan de hand van de biografie van ’s lands meest bekende misdadiger schetst Rau eveneens een korte geschiedenis van België.

20:30

Beursschouwburg

Silke Huysmans & Hannes Dereere

Mining Stories

theater performance

Mining Stories
Mining Stories

CIRCUIT X  – In de nasleep van de verwoestende mijnramp in Minas Gerais (Brazilië) in 2015 trokken Huysmans en Dereere naar het rampgebied om de gevolgen van dichtbij mee te maken. Mining Stories is een intrigerende reis doorheen een kluwen van persoonlijke verhalen en maatschappelijke thema’s die voor je ogen worden ontward. Fascinerend en ontluisterend docutheater.

20:30

BRONKS

Dood Paard

Volpone

theater

Volpone
Volpone

NEDERLANDS THEATERFESTIVAL – Volpone, een rijke Venetiaanse edelman, doet alsof hij stervende is om zo vriend en vijand te misleiden. Ze komen om de beurt op bezoek met buitensporig grote cadeaus, in de hoop om Volpone’s erfgenaam te worden. Een meedogenloze satire over graaizucht en geilheid, geschreven door Ben Jonson, een tijdgenoot van Shakespeare, met geweldig acteerwerk van Dood Paard.