Anna Rispoli

Close Encounters

Close Encounters
Close Encounters

13.11 – 14.11.2021

Stel je een wereld voor waarin we elkaar niet kunnen aanraken. Stel je nu voor dat je er een tiener bent die moet jongleren met verlegenheid en het hormonale magnetisme dat uitgaat van je leeftijdsgenoten. Stel je voor dat je niet kunt zeggen wat de norm voor nabijheid zou zijn in normale tijden, als de wereld ooit normaal zou zijn geweest.

Hoe dicht kunnen we het riskeren om bij elkaar te zijn? Wat staat er op het spel? Wie beslist? En waar ligt de liefde? Close Encounters is een verderzetting van Anna Rispoli's in 2019 gestarte onderzoek, waarin ze de relatie tussen intimiteit, autoriteit, ongehoorzaamheid en liefde onder de loep neemt. Het is een serie intieme gesprekken van een groep tieners. Zij delen deze gesprekken met een groep volwassenen – het publiek – door ze te re-enacten tijdens één-op-één gesprekken, geleid door de stem van een souffleur.

Waarom is het in tijden van crisis zo belangrijk om met een ander oor naar de wereld te luisteren? Waarom zouden we gewicht geven aan 'minder belangrijke' en vaak onzichtbare stemmen, zoals die van jongeren? Omdat we na maanden van vervreemding, acuut behoefte hebben aan een nieuw begin: nederig, poëtisch, en brutaal teder. Het nieuwe paradigma: verrijkte intimiteit.

• Het solowerk van Anna Rispoli focust op het onverwachte gebruik van gedeelde ruimten aan de hand van een participatieve praktijk. Met Close Encounters verwelkomen we haar voor het eerst in het Kaaitheater.


concept & direction Anna Rispoli | text & performance Ali, Celia, Jasmine, Jef, Ilse, Louise, Noam, Romain & many more | workshops Oscar Cassamajor (BRONKS), Ophélie Mac, Clara Merlot-Declerck | production Marine Thévenet | co-production Kaaitheater & BRONKS