Jeroen Peeters & David Weber-Krebs [BE]

On Enclosed Spaces and the Great Outdoors

On Enclosed Spaces and the Great Outdoors
On Enclosed Spaces and the Great Outdoors

10.02.2018

Over onzichtbare transformaties in het antropoceen

We leven in een tijdperk waarin menselijke activiteit een verregaande impact heeft op onze fysieke en ecologische leefomgeving. Toch onttrekken die transformaties zich vaak aan het oog – ze zijn letterlijk te groot of te klein voor onze zintuigen en verbeelding, zelfs met de gepaste meetinstrumenten. Hoe kunnen we vandaag verhalen, esthetica’s en ervaringsruimtes creëren om reflexief en kritisch met die toestand om te gaan? Hoe kunnen we ook in het theater de aandacht richten op de vele niet-menselijke actoren die er een rol spelen? Op zoek naar antwoorden laten David Weber-Krebs en Jeroen Peeters diverse hybride artistieke en theoretische interventies met elkaar resoneren in een performatieve setting.

Met Augusto Corrieri, Axel Dörner, Mette Edvardsen, Nikolaus Gansterer, Michael Marder, Stefanie Wenner, en anderen TBC.

• David Weber-Krebs was eerder te gast in het Kaaitheater met Balthazar (2013), Into The Big World (2015) en Tonight Lights Out! (2016). In december 2017 presenteren we ook zijn nieuwe creatie Guardians of Sleep. Jeroen Peeters is essayist, dramaturg en performer.


curators David Weber-Krebs, Jeroen Peeters | guests to be confirmed | production Kaaitheater, Infinite Endings | co-production Kunstencentrum BUDA, Damaged Goods

Kijk verder

David Weber-Krebs

The Guardians of Sleep

performance

The Guardians of Sleep
The Guardians of Sleep

productie

vr 15.12 - za 16.12.17

Wat gebeurt er precies wanneer we in slaap vallen? Wat betekent het om als toeschouwer in een theaterzaal te kijken naar het in slaap vallen van anderen, om getuige te zijn van die zo intieme handeling? The Guardians of Sleep is een collectieve poging tot terugtrekking in een wereld die altijd ‘aan’ lijkt te staan – waar de uitknop eenvoudigweg niet lijkt te bestaan.