Els Dietvorst, Dirk Roofthooft & Aurelie Di Marino [BE/IR]

MEMENTO MORI! !IROM OTNEMEM

21.02 – 23.02.2019

Na een reeks ontmoetingen met de Brusselse dakloze ‘ACM’, schreef Els Dietvorst drie jaar geleden de monoloog Ik ga naar mijn kippen. De tekst is een vervolg op de documentaire-trilogie die ze maakte rond het leven van deze filosoof-zwerver en zijn strijd om een waardig bestaan. Toen Dietvorst twee jaar later aan één van haar Skull-sculpturen werkte voor de Biënnale van Moskou, lag haar broer op sterven. Ook deze ervaring bracht haar tot het schrijven van een monoloog: Drijfhout.

In MEMENTO MORI! brengt Dietvorst beide solo's samen. De eerste wordt gespeeld door Dirk Roofthooft, één van Vlaanderens meest iconische acteurs, de tweede door de jonge Brusselse actrice Aurelie Di Marino. Verwacht je aan een theateravond over fragiliteit en vergankelijkheid, maar ook over universele thema’s als individualisering, globalisering, de relatie mens-natuur, en migratie.

• Documentairemaakster en beeldend kunstenaar Els Dietvorst was de afgelopen jaren te gast tijdens verschillende edities van het Burning Ice-festival. Vorig seizoen presenteerde ze ook de première van haar nieuwste film I watched the white dogs of the dawn: deel twee van haar triptiek over de mens-natuur-relatie en onze voedselketen.


tekst, scenografie & regie Els Dietvorst | met Aurelie Di Marino, Dirk Roofthooft | dramaturgie Esther Severi | spreiding Fabienne Beernaert | uitvoerend producent Kaaitheater

Kijk verder

Met kunst komen we minder bedrogen uit

een gesprek met Els Dietvorst

Met kunst komen we minder bedrogen uit
Met kunst komen we minder bedrogen uit

artikel

wo 12.12.18

Een gesprek met Els Dietvorst naar aanleiding van haar voorsteling Memento Mori! !iroM otnemeM.