Diederik Peeters & Anna Czapski

Initiatie Tijdreizen [10-15j]

Initiatie Tijdreizen [10-15j]
Initiatie Tijdreizen [10-15j]

07.11 – 08.11.2020

Sinds een tweetal jaar onderzoeken Diederik en Anna de toekomst. Om zich verschillende toekomsten in te beelden, leerden ze een hoop trucs en methodes – soms magisch, soms wetenschappelijk. Voor hen is nu het moment gekomen om de hulp van kinderen in te roepen, die dikwijls een paar stappen voorsprong hebben, als het over dit soort vragen gaat.

Om ons voor te stellen wat nog niet bestaat, bedenken we nieuwe woorden, zetten we decors op, en proberen we de toekomst uit te testen. Kom al spelend aanwijzingen zoeken, sporen graven, en aan de toekomst snuffelen. Misschien is er rook, of popcorn, of worst, of chocolademelk... Alles hangt af van de toekomst die we ons samen inbeelden.

(En ondertussen wordt er op je ouders gepast.)


Anna Czapski & Diederik Peeters are affiliated as artistic researchers to KASK & Conservatorium, the School of Arts of HOGENT and howest. The research project The Futurology of Cooperation is financed by the HOGENT Arts Research Fund

There's more

Emke Idema

FOREST [17+]

performance

FOREST [17+]
FOREST [17+]

performance

za 07.11 - zo 08.11.20

FOREST is een levensgroot gezelschaps- en hoorspel in één. Het neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. Met negen medespelers aan je zij, en met kaarten, spelregels en geluidsfragmenten op zak, begeef je je in het spel. Lukt het jullie om een nieuwe wereldorde te bouwen?

Building Conversation

Time Loop [10-15j]

performance

Time Loop [10-15j]
Time Loop [10-15j]

performance

za 07.11 - zo 08.11.20

Time Loop is een fysieke denkoefening waarin we samen door de tijd reizen. We ontmoeten de ouders van de ouders van onze ouders: we duiken dus in het verleden. Maar we reizen ook naar de toekomst: naar de kinderen van de kinderen van onze kinderen. Welke vraag wil jij stellen aan je voorouders en nakomelingen?

Sarah Vanagt

Divinations

installatie film

Divinations
Divinations

installatie

za 07.11 - zo 08.11.20

Kinderen uit Brussel, Athene en Sarajevo rollen transparante stroken tape uit in de straten waar ze opgroeien. Wanneer ze die lostrekken, komt een afdruk van de stad mee. Via een oude toverlantaarn komt dit ultra-realistische dagboek tot leven. Divinations verwerkt al deze vormen en beelden in een film en een installatie.