VIDEO: Our Daily Death | Rudy Meulemans - Om niet te gronde te gaan. Persoonlijke notities bij IN/FINITY

Il n’y a pas de traduction française disponible.

Het eerste dagcentrum voor supportieve en palliatieve zorg TOPAZ (VUB) (opgericht door Wim Distelmans) biedt ondersteuning aan patiënten met een ongeneeslijke ziekte en aan hun naastbestaanden. Het Kaaitheater zet mee de schouders onder hun driejarig artistiek-participatief project IN/FINITY, waarbij kunstenaars en de gasten/patiënten van het centrum in dialoog treden rond het thema (on)eindigheid. Het is niet ondenkbaar dat sommige deelnemers het artistieke eindresultaat nooit zullen zien. In een mix van toonmomenten en gesprekken krijg je een inkijk in dat werkproces, halfweg.

De kunstenaars gaan op het einde van de avond het gesprek aan met wetenschappers én elkaar over transhumanisme, het belang van aanraking in kunst en zorg, het effect van ademhaling op welzijn, en de kracht van verbeelding in een ziekteproces.

Om niet te gronde te gaan. Persoonlijke notities bij IN/FINITY is een lezing door Rudi Meulemans.

Sujets apparentés

IN/FINITY

IN/FINITY
IN/FINITY

production

je 26.10.17

Le Kaaitheater épaule le projet artistique participatif triennal IN/FINITY de TOPAZ, dans lequel les hôtes/patients du centre et des artistes engagent le dialogue autour du thème infinité/finitude.

Our Daily Death - Opening Night

Our Daily Death  - Opening Night
Our Daily Death  - Opening Night

production

me 25.10.17

Dans notre culture occidentale contemporaine, la mort est envisagée avec angoisse et déni. Lors du programme Our Daily Death, nous inversons la tendance. Nous invitons des artistes et des scientifiques qui considèrent la mort comme faisant partie intégrante de la vie quotidienne.