performance

Göksu Kunak

AN(A)KARA 

performance

AN(A)KARA 
AN(A)KARA 
vr 21.10.22

Welkom in AN(A)KARA, een ontaarde utopie, het startschot van een tijdreis. In deze sci-fi TV variety show, gemodereerd door Göksu Kunak, ligt de focus op het late modernisme in Turkije met speciale aandacht voor de stad Ankara. De performance onderzoekt de ondergang en het verval van een denkbeeldige maatschappij met verwijzingen naar absurditeiten uit het echte leven.

Sara Manente

MOLD

dans performance

MOLD
MOLD
za 22.10 - zo 23.10.22

MOLD is niet alleen een performance, het is ook een kwekerij: een omgeving waarin alles op elkaar inwerkt zoals bij levende kweekculturen. Geïnspireerd door mycologie, mode, fermentatiepraktijken, dans en beeldhouwkunst benadert Sara Manente de theatermachine als een veelheid van lichamen.

Arkadi Zaides

NECROPOLIS

performance dans

NECROPOLIS
NECROPOLIS
vr 28.10 - za 29.10.22

Arkadi Zaides en zijn team stellen een archief samen van lichamen die enkel en alleen in Europa toegelaten worden omdat ze levenloos zijn. NECROPOLIS is een uitnodiging om een spookachtig virtueel landschap zintuiglijk te onderzoeken en je verantwoordelijkheidsgevoel en rol als burger te bevragen.

Lígia Soares

Romance

performance

Romance
Romance
wo 09.11 - do 10.11.22

Romance nodigt je uit om de komische spanning en het gevoel van herkenning of afkeer onder de loep te nemen, die ontstaan wanneer we – letterlijk – iemand anders voor ons laten spreken. In een intieme setting laat Lígia Soares met behulp van eenvoudige taal ons nadenken over de manier waarop we als individu denken binnen een groep.

Gérald Kurdian

X! (un opéra fantastique)

performance

X! (un opéra fantastique)
X! (un opéra fantastique)
vr 25.11 - za 26.11.22

In de zoektocht om zich van zijn mannelijke identiteit te ontdoen ontmoette Gérald Kurdian tal van flamboyante persoonlijkheden die ‘het politieke’ opnieuw leken uit te vinden. In X! (une opéra fantastique) schetst hij een beeld van hedendaagse militante culturen en brengt tegelijk een koormanifest voor een gevoelige revolutie.

Miet Warlop

Ghost Writer and the Broken Hand Break

dans performance

Ghost Writer and the Broken Hand Break
Ghost Writer and the Broken Hand Break
vr 25.11.22

Drie performers draaien drie kwartier lang rond hun as – een beweging die in Sufi-ceremonies moet leiden tot een staat van religieuze euforie. In Miet Warlops versie wordt het een experiment op de fijne scheidingslijn tussen controle hebben en verliezen.

Miet Warlop / Irene Wool & NTGent

One Song

performance

One Song
One Song
za 26.11.22

Wat is je geschiedenis als theatermaker? In de reeks Histoire(s) du Théâtre is Miet Warlop de vierde regisseur die een werk creëert waarin heden, verleden en toekomst elkaar op een verrassende manier ontmoeten. Een groep performers betreedt het universum van Warlop voor een betoverend ritueel over afscheid, leven en dood, hoop en wedergeboorte. 

Milø Slayers

Monstrare et/ou Monere 

performance dans

Monstrare et/ou Monere 
Monstrare et/ou Monere 
wo 14.12 - do 15.12.22

Een gebogen rug, sprekend zonder mond. Armen die hun eigen gang gaan. In zijn solo-debuut verkent Milø Slayers de grens tussen mens en monster. Hiphop en abstracte hedendaagse dans smelten samen, onder een lichtspel dat de gekende menselijke verhoudingen voortdurend vervormt.  

Anna F. Jäger & Nathan Ooms / CAMPO

Ambient Theatre Fury

performance

Ambient Theatre Fury
Ambient Theatre Fury
di 20.12 - do 22.12.22

Netflix-series, populaire liedjes, maar ook de constante vernieuwing van onze sociale media feeds: ze ontstaan door een kruising van lichtzinnig genot en banale verleiding. Hoe zou een ambient theatervoorstelling eruitzien? Wat gebeurt er als je deze ambient kwaliteit uitvergroot en versterkt, en je ze furieus over de scène laat razen?

Angélica Liddell / NTGent

Liebestod

theater performance

Liebestod
Liebestod
wo 18.01 - vr 20.01.23

In de laatste aria van Wagners opera Tristan en Isolde gaat Isolde ‘stervend aan de liefde’ over naar een andere dimensie. Liddell verbindt deze liefde tot de dood met stierenvechten als ultieme vorm van overgave.

Vania Vaneau

Nebula

performance dans

Nebula
Nebula
do 09.02 - vr 10.02.23

In Nebula benadert Vania Vaneau het menselijk lichaam en diens relatie tot de natuur als een samenkomen van krachtvelden in een post-apocalyptische context. Nebula is een moedige oversteek naar het onbekende en een moment van totale verduistering waarin je glimpsen kan opvangen van andere mogelijke werelden.

Rébecca Chaillon

Carte Noire Nommée Désir

theater performance

Carte Noire Nommée Désir
Carte Noire Nommée Désir
wo 15.02 - do 16.02.23

Carte Noire Nommée Désir begint met een grap over kleur en kolonialisme. Het is het begin van een een poetische reis op scene door een groep van acht performers. Ze eigenen zich hun geschiedenis als zwarte vrouwen toe, in een land dat zijn eigen verbeeldingswereld nog steeds niet gedekoloniseerd heeft.

Latifa Laâbissi

Adieu & Merci

performance

Adieu & Merci
Adieu & Merci
za 18.06.22

De voorstelling is afgelopen, de zaallichten gaan aan. Het publiek begint te applaudisseren. De danseres komt terug op het podium en groet het publiek. Wat gebeurt er precies op dat moment? Om deze specifieke theatercode in de kijker te zetten, kruipt Latifa Laâbissi in de huid van een paradoxaal figuur.  In dit einde zonder einde verweven verhalen zich met elkaar en komen herinneringen bovendrijven.

Olympia Bukkakis

A Farewell to Melancholy Desires

performance ritueel

A Farewell to Melancholy Desires
A Farewell to Melancholy Desires
za 18.06 - za 18.06.22

Afscheid nemen is loslaten. Met haar ritueel A Farewell to Melancholy Desires wil drag queen Olympia Bukkakis je helpen je melancholische verbinding met het Kaaitheatergebouw zoals het was en is te verbreken en al je onvervulde wensen los te laten. Tegelijk word je als deelnemer uitgenodigd om je melancholische verlangens om te vormen en te richten op wat mogelijk zal zijn in het nieuwe gebouw.

Antoine Defoort

Elles vivent

theater performance

Elles vivent
Elles vivent
wo 15.06 - do 16.06.22

In de nabije toekomst ontmoeten twee vrienden elkaar in een bos. Michel, net terug van twee jaar deep-mindfulness in een ashram, heeft het nieuws niet gevolgd. Taylor haast zich hem te vertellen over zijn avonturen met het ‘Context and Modality Platform’, een soort politieke partij die – als een uit de hand gelopen grap en tegen alle verwachtingen in – aan de poorten van de macht is beland. Zijn Taylor en zijn vrienden erin geslaagd trouw te blijven aan hun idealen?

buren

SPARE TIME WORK

performance muziek

SPARE TIME WORK
SPARE TIME WORK
za 04.06.22

SPARE TIME WORK benadert op muzikale wijze gedachten en ideeën over (reproductieve) arbeid en vrije tijd. Gedrenkt in kleurenschema’s produceren figuren als Adult Hood, Young, Grown Woman en Office Worker (machts)relaties, economische verlangens en sociale realiteiten.

Akira Takayama

Delivery

performance

Delivery
Delivery
ma 23.05 - do 26.05.22

Tijdens de pandemie deden de platformen voor maaltijdleveringen bijzonder goede zaken. Mensen in isolatie of quarantaine zochten manieren om de buitenwereld naar hen toe te laten komen. Akira Takayama nodigt een groepje maaltijdbezorgers uit om samen een rap performance te maken.

Jelena Jureša

APHASIA

performance

APHASIA
APHASIA
do 12.05 - za 14.05.22

Wat betekent het om getuige te zijn? Vanuit de zwetende, feestende massa herkent een dansende vrouw onverwacht de DJ. Doorheen de mist van de tijd en een gordijn van sigaretten- en machinerook tekent zich langzaamaan het gelaat af van een oorlogsmisdadiger die nooit werd veroordeeld. Samen met muzikanten Alen en Nenad Sinkauz en danseres-actrice Ivana Jozić bevraagt Jureša de dynamiek van polarisering, gehoorzaamheid aan autoriteit en verleiding tot groepsgeweld.

David Weber-Krebs

The Silencing

performance

The Silencing
The Silencing
vr 29.04 - za 30.04.22

Wat als de geluiden uit je leefomgeving beginnen te verdwijnen? David Weber-Krebs nodigt je uit om collectief te luisteren naar een wereld die steeds stiller wordt. Onder begeleiding van componist Pali Meursault, leidt een groep jonge vertellers je door een langzaam proces dat naar stilte leidt. Tot er geen verhalen meer te vertellen zijn.

Anneleen Keppens & Elke de Rijcke

Body Dialogues Unfolded

performance

Body Dialogues Unfolded
Body Dialogues Unfolded
za 23.04.22

Open Studios XL — Tijdens deze Open Studios XL delen choreografe en danseres Anneleen Keppens en schrijfster Elke de Rijcke hun conversatie voor het eerst met een publiek. Body Dialogues Unfolded is een gedeelde ruimte waarin handen bewegingen en

Meg Stuart/Damaged Goods

Solos and duets

dans performance

Solos and duets
Solos and duets
do 21.04 - za 23.04.22

Je ziet kronkelende lichamen in een desolaat landschap, handen en een hoofd die bewegen op het ritme van een explosieve drumsolo, en een speels duet waarin twee vrouwen de controle nemen over de blik van de toeschouwer. Meg Stuart bouwt een avond op waarin vier dansers bestaande solo’s en duetten brengen, in combinatie met fragmenten uit avondvullende voorstellingen. En dat alles op livemuziek. Een uitgelezen kans om een reis te maken doorheen Stuarts oeuvre, dat blijft groeien, leven en transformeren.

Anastasia Guevel

Slime

performance

Slime
Slime
do 21.04 - vr 22.04.22

Open Studios XL — Slime is een spannende verkenning van de relatie tussen tactiliteit en technologie in post-digitale tijden. In deze korte preview van Anastasia Guevels nieuwe solo ontstaat een plastische, bijna erotische symbiose tussen de performer op scène en haar digitale alter-ego.

Marcos Simões

How not to be understood?

performance

How not to be understood?
How not to be understood?
vr 01.04 - za 02.04.22

De performance How not to be understood?  benadert kunst als een geest. Een geest die mensen omringt, beïnvloedt en op onvoorspelbare wijze aan hen verschijnt. Via videofragmenten, een stuk stof en zijn eigen lichaam, weet Marcos Simões je mee te nemen doorheen een spirituele aaneenschakeling van rituelen. Maak je klaar voor deze ontmoeting met kunst als onvormelijk wezen: een proces dat het onzichtbare aan het zichtbare verbindt, het eindige aan het oneindige, de ene aan de many.

Kate McIntosh

To Speak Light Pours Out

performance muziek

To Speak Light Pours Out
To Speak Light Pours Out
vr 01.04 - za 02.04.22

De nieuwste performance van Kate McIntosh gooit het werk van verschillende schrijvers, componisten en performers in de mix. Geef je over aan opzwepende polyritmische beats en de rauwe energie van over elkaar heen gelaagde stemmen. To Speak Light Pours Out is een uitnodiging om te genieten van de scherpe energieën van positieve verstoring en nieuwe mogelijkheden. Een shout-out naar de lust voor transformatie, verzet en nieuwe vormen van zijn!

Mophradat

Read the Room - Day #3

performance muziek video

Read the Room - Day #3
Read the Room - Day #3
za 26.03.22

Read the Room is de kick-off van een tweejaarlijkse samenwerking tussen Mophradat en Kaaitheater. Drie dagen lang ben je welkom voor een programma rond ‘de moeder’. Op de derde dag van het festival kan je het werk zien van Dirar Kalash, Nile Sunset Annex, Geo Wyeth en Deena Abdelwahed.

يشكل «جس نبض» النسخة الأولى لمهرجان متعدد المجالات تنظمه «مفردات» بالتعاون مع «مسرح كاي» سيُجرى كل سنتين على مدى ثلاثة أيام.

Mophradat

Read the Room - Day #2

performance muziek video

Read the Room - Day #2
Read the Room - Day #2
vr 25.03.22

Read the Room is de kick-off van een tweejaarlijkse samenwerking tussen Mophradat en Kaaitheater. Drie dagen lang ben je welkom voor een programma rond ‘de moeder’. Op de tweede dag van het festival kan je het werk zien van Anouchka Oler Nussbaum, Alaa Abu Asad & Bekriah Mawasi en Noor Abed.

يشكل «جس نبض» النسخة الأولى لمهرجان متعدد المجالات تنظمه «مفردات» بالتعاون مع «مسرح كاي» سيُجرى كل سنتين على مدى ثلاثة أيام.                                                                                                                                

Mophradat

Read the Room - Day #1

performance muziek video

Read the Room - Day #1
Read the Room - Day #1
do 24.03.22

Read the Room is de kick-off van een tweejaarlijkse samenwerking tussen Mophradat en Kaaitheater. Drie dagen lang ben je welkom voor een programma rond ‘de moeder’. Op de eerste dag van het festival kan je het werk zien van Mary Jirmanus Saba, Noor Abed en Bint Mbareth.

يشكل «جس نبض» النسخة الأولى لمهرجان متعدد المجالات تنظمه «مفردات» بالتعاون مع «مسرح كاي» سيُجرى كل سنتين على مدى ثلاثة أيام.

Pages