Noé Soulier [FR]

Performing Art

22.03 – 23.03.2019

Nu lichamen meer en meer de musea innemen, kiest choreograaf en filosoof Noé Soulier voor een omgekeerde beweging: wat als niet de lichamen maar de kunstwerken zich aanpassen aan een nieuwe ruimte? In Performing Art kijk je naar een twintigtal kunstwerken uit de collectie van het Centre Pompidou. Niet al wandelend door een museum, maar vanop je theaterstoel. De acteurs zijn de technici van het museum, die de kunstwerken volgens een vast protocol uitpakken op de scène.

Beïnvloedt het kijken naar de installatie van een kunstwerk de perceptie ervan? Verandert de blik van de toeschouwer handelingen van de technici in een choreografie? Heeft de theatercontext effect op het aura van een kunstwerk? Een mix van media komt aan bod: fotografie, schilderkunst, geluid, video en installaties. Bovendien kiest Soulier voor kunstwerken uit zowel de schone als de toegepaste kunsten om vragen over alledaagse vs. kunst-context op scherp te stellen. In Performing Art tonen de ‘Performing Arts’ zich niet als ‘kunst van de performance’ maar als ‘performance van de kunst’.


created by Noé Soulier | curatorial advice Marcella Lista | lighting & stage design Victor Burel, Noé Soulier | production ND Productions, Alma Office/Anne-Lise Gobin | co-production Kaaitheater, Centre Pompidou, Centre de Développement Chorégraphique Toulouse, CND Centre national de la danse, Les Spectacles vivants – Centre Pompidou, Festival d’Automne à Paris | support Fondation d’entreprise Hermès as part of its New Settings programme, DRAC Ile-de-France – ministère de la Culture et de la Communication

Kijk verder

Noé Soulier

The Waves

dans muziek

The Waves
The Waves

productie

vr 01.02 - za 02.02.19

De Franse choreograaf en filosoof Noé Soulier is ervan overtuigd dat kijken naar dans even creatief is als het dansen zelf. In deze nieuwste creatie voert hij naast zes dansers ook twee percussionisten op. De drumgeluiden voegen komma’s en punten toe, punctueren of pauzeren een bewegingsreeks, of laten een actie opnieuw beginnen. Soulier waagt zich op de grens van een uiterst precies dansschriftuur en pure improvisatie!