VIDEO: Our Daily Death | Rudy Meulemans - Om niet te gronde te gaan. Persoonlijke notities bij IN/FINITY

There is no translation available in your language.

Het eerste dagcentrum voor supportieve en palliatieve zorg TOPAZ (VUB) (opgericht door Wim Distelmans) biedt ondersteuning aan patiënten met een ongeneeslijke ziekte en aan hun naastbestaanden. Het Kaaitheater zet mee de schouders onder hun driejarig artistiek-participatief project IN/FINITY, waarbij kunstenaars en de gasten/patiënten van het centrum in dialoog treden rond het thema (on)eindigheid. Het is niet ondenkbaar dat sommige deelnemers het artistieke eindresultaat nooit zullen zien. In een mix van toonmomenten en gesprekken krijg je een inkijk in dat werkproces, halfweg.

De kunstenaars gaan op het einde van de avond het gesprek aan met wetenschappers én elkaar over transhumanisme, het belang van aanraking in kunst en zorg, het effect van ademhaling op welzijn, en de kracht van verbeelding in een ziekteproces.

Om niet te gronde te gaan. Persoonlijke notities bij IN/FINITY is een lezing door Rudi Meulemans.

Related content

IN/FINITY

IN/FINITY
IN/FINITY

production

Thu 26.10.17

The Kaaitheater is supporting the three-year artistic-participative project IN/FINITY by TOPAZ, in which artists and the guests/patients at the centre engage in dialogue on the theme of (in)finity.

Our Daily Death - Opening Night

Our Daily Death  - Opening Night
Our Daily Death  - Opening Night

production

Wed 25.10.17

Our contemporary Western culture generally looks on death and dying with fear and denial. In Our Daily Death, we are examining the other side of the coin by welcoming artists and scientists who consider death to be part of our daily life.