dans

Er zijn geen toekomstige producties gepland voor dans

Meg Stuart / Damaged Goods & EIRA

BLESSED

dans

BLESSED
BLESSED
vr 01.06 - za 02.06.18

Een man beweegt voorzichtig tussen kartonnen decorstukken. Alles lijkt vredig in dit gestileerde paradijs, tot een plotse regenbui escaleert tot een vernietigende stortvloed. Een decennium na de première van BLESSED blijft Francisco Camacho zich vastklampen aan een wereld die al lang in puin ligt.

Eko Supriyanto

Salt

dans

Salt
Salt
do 19.10.17

Als nieuwe stem binnen het hedendaagse Indonesische danslandschap onderzoekt Eko Supriyanto de relatie tussen zijn Javaanse culturele erfgoed en het ritme van de onderwaterwereld – een wereld zonder zwaartekracht waar een ander perspectief mogelijk wordt. Hij put uit zijn klassieke dansopleiding, zijn duikervaringen en de Javaanse landbouwtraditie van het kerven in de grond.

Daniel Linehan / Hiatus

Flood

dans

Flood
Flood
vr 28.04 - za 29.04.17

Flood is een choreografie van opkomen en afgaan. Te midden van onze wegwerpmaatschappij en de vloed – the flood – aan nieuwe technologieën en ideeën, stelt Daniel Linehan vragen bij deze culturele dominantie van het nieuwe. Tegelijk staat hij stil bij wat verdwijnt, bij wat aan een steeds sneller tempo overbodig wordt.

Vera Mantero

The Clean and the Dirty

dans

The Clean and the Dirty
The Clean and the Dirty
wo 23.11 - do 24.11.16

De transitie naar een duurzame samenleving staat al enkele jaren centraal in het werk van Vera Mantero. In The Clean and the Dirty focust deze grande dame van de Portugese hedendaagse dans op de innerlijke transitie. Op zorg dragen voor dat precaire ‘zelf’.

Rachid Ouramdane

Sfumato

dans

Sfumato
Sfumato
wo 11.02.15

De Franse choreograaf Rachid Ouramdane heeft een ‘sfumato’ choreografie gemaakt: de scènes vloeien in elkaar, de grenzen van de lichamen lijken op te lossen. De dansers evolueren in een landschap van mist en regen. De choreografie is een metafoor voor het verdwijnen van territoria, de exil naar onbekende plekken, de herinnering die blijft…

Mette Ingvartsen

The Artificial Nature Project

dans performance

The Artificial Nature Project
The Artificial Nature Project
do 06.02 - vr 07.02.14

Mette Ingvartsen maakte een reeks van vier voorstellingen waarbij de vraag naar het ‘niet-menselijk handelen’ in een choreografie centraal staat. In The Artificial Nature Project wordt de scène gevuld met objecten en materialen, een wervelende massa die in beweging wordt gezet door de dansers. Een nieuwe ontmoeting tussen mensen en dingen.

Martin Nachbar

Animal Dances

dans

Animal Dances
Animal Dances
wo 27.03 - do 28.03.13

Hoe verhouden wij, 21ste-eeuwse stadsdieren, ons tot de ‘andere dieren’? De Duitse choreograaf Martin Nachbar wil onze relaties met dieren transparant maken door de dans. De voorstelling imiteert dieren in hun habitat en in de habitat van de moderne dans (het theater) en onderzoekt de mogelijkheden om te bewegen, te voelen en te denken als dieren.

Mette Ingvartsen

The Artificial Nature Project

dans performance

The Artificial Nature Project
The Artificial Nature Project
vr 23.11 - za 24.11.12

In de nieuwe voorstelling van Mette Ingvartsen staan menselijke en niet-menselijke performers op de scène. Dingen vliegen in het rond; een storm van beelden raast voorbij - soms met catastrofale gevolgen - en wijzigt ons beeld van een schitterend landschap.
 

Kate McIntosh

Untried Untested

dans performance

Untried Untested
Untried Untested
vr 20.04 - za 21.04.12

Kate McIntosh maakte eerder o.a. Dark Matter en Hair from the throat, performances die getuigden van een rijke, ietwat bizarre verbeelding en superieur vakmanschap. In Untried Untested gaat ze er weer flink tegenaan. De performers voeren tests uit op verschillende materialen en op elkaar en komen daardoor in situaties terecht die vaak grappig, veelal onverwacht en soms ronduit gevaarlijk zijn.

Rosas

The Song

dans

The Song
The Song
di 21.12 - do 23.12.10

Anne Teresa De Keersmaeker werkte nauw samen met de beeldend kunstenaars Ann Veronica Janssens en Michel François. De drie kunstenaars keren terug naar hun bronnen en spreken tegelijk over onze chaotisch transformerende wereld. Een indrukwekkende en radicale voorstelling.