dans

Er zijn geen toekomstige producties gepland voor dans

Benjamin Vandewalle

Studio Cité

dans installatie

Studio Cité
Studio Cité
vr 02.10 - za 03.10.20

In Studio Cité wordt je blik op de wereld gericht, gestuurd, omgeleid en verdraaid. Betreed op je eentje een rijdende spiegelkar, vorm met andere toeschouwers een dansende cirkel, of blijf aan de rand staan kijken hoe mensen met periscopische maskers op, hun weg zoeken. Benjamin Vandewalle zet een artistieke kermis neer die onverwachte ervaringen biedt op Brusselse pleinen.

Radouan Mriziga

8

dans installatie

8
8
vr 02.02 - za 03.02.18

Radouan Mriziga verkent de polyritmiek, een basisritme uit de Afrikaanse muziek. Door naar het sociale equivalent van deze bijzondere harmonie te zoeken, herinnert deze oefening voor twee dansers aan de noodzaak en de rijkdom van verschillen in een creatieproces.

Youness Khoukhou

Body Dialogue

installatie dans

Body Dialogue
Body Dialogue
do 01.02 - za 03.02.18

Samen met vier jonge dansers uit Meknés en Casablanca, onderzoekt Youness Khoukhou het menselijk lichaam als onuitputtelijke bron van informatie – en als beeld dat slechts ontcijferd dient te worden. Hij toont lichamen die energie vasthouden, vormen en weer doorgeven, en zich zo een weg banen naar de verbeelding.

Andros Zins-Browne

The Lac of Signs

dans installatie

The Lac of Signs
The Lac of Signs
wo 12.11 - za 15.11.14

Choreograaf Andros Zins-Browne en danseres Chrysa Parkinson herinterpreteren Het Zwanenmeer (Le Lac des Cygnes). Het oorspronkelijke verhaal blijft slechts impliciet aanwezig. Het eindresultaat krijgt de vorm van een holografische installatie van een fysiek lichaam dat langzaam verdwijnt in zijn virtuele tegenhanger.

Heine Avdal & Yukiko Shinozaki / fieldworks

nothing's for something

dans performance installatie

nothing's for something
nothing's for something
vr 23.03 - za 24.03.12

Nothing’s for something wil de verdoken momenten van het leven
zichtbaar maken en de realiteit achter de zichtbare wereld blootleggen.
Inspiratiebronnen zijn Paul Klee, die danste terwijl hij schilderde,
Rainer Maria Rilke, de perfectionist van vorm en werkwijze, en Georges
Perec, de meester van verhalen uit het alledaagse. Met nothing’s for something keren Avdal en Shinozaki terug naar hun roots en laten zij de ervaringen van
de locatieprojecten doorwerken in deze grotezaalproductie.

Vincent Dunoyer

Pairforming

dans performance installatie

Pairforming
Pairforming
za 26.02 - zo 27.02.11

Een schilderij van Lucas Devriendt leverde de inspiratie voor Performance of A Portrait. Daarin keken de schilder en zijn model, danser Vincent Dunoyer, terug op hun samenwerking, elk vanuit hun discipline. Het schilderij en de performance resulteren nu in Pairforming, een collectie van video’s, dansen, foto’s en tekeningen.