dans

Er zijn geen toekomstige producties gepland voor dans

Rachida Aziz

The Price of the Ticket

dans muziek film spoken word

The Price of the Ticket
The Price of the Ticket
wo 25.05.16

Brussel is altijd een stad geweest die bannelingen in de armen sloot. The Price of the Ticket sluit aan bij deze traditie. Modeontwerpster en activiste Rachida Aziz plaatst een nieuwe generatie vluchtelingen op de scène. Verwacht je aan een avond vol muziek, dans, poëzie en video.

Hussein Rassim, Shalan Alhamwy & Mohammed Aukal

Cinemaximiliaan

dans muziek film

Cinemaximiliaan
Cinemaximiliaan
za 21.05.16

Cinemaximiliaan is een cinema voor mensen onderweg. Het project ontstond spontaan in het vluchtelingenkamp in het Maximiliaanpark, waar dagelijkse filmvertoningen voor welkome afleiding zorgden. De vrijwilligers van Cinemaximiliaan ontmoetten tal van nieuwkomers met artistieke talenten. Deze avond zie je drie van hen aan het werk.

Jefta van Dinter & Mette Ingvartsen

Screening: IT’S IN THE AIR

dans performance film

Screening: IT’S IN THE AIR
Screening: IT’S IN THE AIR
za 23.04.16

Tijdens de Dag van de Dans tonen we IT'S IN THE AIR. Jefta van Dinther en Mette Ingvartsen sprongen voor deze extreem uitputtende samenwerking 50 minuten lang op twee grote trampolines. Deze videoregistratie is het enige overgebleven spoor van de performance.

Jonathan Burrows & Matteo Fargion / Manon de Boer & George Van Dam

Body Not Fit for Purpose / sequenza

dans muziek performance film

Body Not Fit for Purpose / sequenza
Body Not Fit for Purpose / sequenza
vr 20.03.15

PERFORMATIK 2015 DOUBLE BILL - Body Not Fit For Purpose is het eerste openlijk politieke werk van choreograaf Jonathan Burrows en musicus Matteo Fargion. Uitgangspunt is de nutteloosheid van dans om iets van enig echt belang uit te drukken, en tegelijk de inherente, glorieus gekke radicaliteit van de poging daartoe. Met sequenza brengen kunstenaar Manon de Boer en violist en componist George van Dam een programma van live performances en films rond vier composities voor soloviool.

Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

Rain

dans film

Rain
Rain
do 18.10.12

De jonge cineasten Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes volgen het wereldvermaarde Ballet de l’Opéra national de Paris bij de repetities en de voorstellingen van Rain van Anne Teresa De Keersmaeker. Een poëtische documentaire over het zoeken, kijken en twijfelen binnen de muren van de soms claustrofobische opera. Na de vertoning volgt een nagesprek met de regisseurs en Anne Teresa De Keersmaeker.