ZOO / Thomas Hauert [Brussels]

Walking Oscar

Walking Oscar
Walking Oscar

06.05 – 10.05.2006

Na Verosimile (2002) wilde Thomas Hauert de relatie tussen zingen en het lichaam verder onderzoeken. De nieuwe voorstelling Walking Oscar is een vervolg op More or Less Sad Songs (2005). Ze heeft iets van een ‘musical’, maar volgt niet de klassieke conventies van het genre. De performers zingen de liedjes live, maar het grootste deel van de tekst wordt op voorhand opgenomen en daarna geïntegreerd in een geluidsband, als een soort hoorspel. De kijker-luisteraar kan zijn verbeelding de vrije loop laten. De tekst werd geschreven door Oscar van den Boogaard, die gekend is voor zijn niet-lineaire manier van schrijven. De hoofdlijnen in zijn werk wijken vaak af of nemen onverwachte short cuts om uiteindelijk bij een erg persoonlijk verhaal uit te komen, net zoals het menselijke brein dat doet. De actie op de scène is geen letterlijke verbeelding van een ‘verhaal’ maar eerder een vertaling, een echo, een abstract commentaar dat het verhaal ook beïnvloedt en vice versa. Bewegingen, beelden en liedjes interfereren onderling en geven telkens een ander perspectief op de tekst.


Concept & direction artistique Thomas Hauert
Chorégraphie, danse & chant  Thomas Hauert, Martin Kilvady, Sara Ludi, Chrysa Parkinson, Samantha van Wissen, Mat Voorter
Texte Oscar van den Boogaard
Musique Alejandro Petrasso, Bart Aga
Entraînement voix Rahel Studer
Bande sonore Aliocha Van der Avoort
Lumières & soncept scène Jan Van Gijsel
Costumes Own
Régie Jan Van Gijsel
Technicien Peter Van Hoesen
Production ZOO
Coproduction Kaaitheater/KunstenfestivaldesArts (Bruxelles), Théâtre de la Ville/Festival d’Automne à Paris (Paris), Tanz Quartier Wien (Vienne), Charleroi Danses/Centre chorégraphique de la Communauté française (Charleroi), Mercat de les Flors (Barcelone)
Avec le soutien du Ministre de la Culture, du Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Pro Helvetia Arts Council for Switserland et de SACD (1000 hours to dance)
Remerciements à
Nadine, Rosas, Louise Donald, Rahel Studer
Traduction texte Oscar van den Boogaard Kate Mayne