Renée Goethijn

Two things to do and two more things to do

Two things to do and two more things to do
Two things to do and two more things to do

11.06 – 14.06.2013

Een handleiding voor zelfstudie.

Het levenloze komt soms onverwacht in beweging, totdat die beweging het overneemt en niet meer te volgen valt.
Mislukking, verzet en vervreemding sluipen ongemerkt binnen.
Wetten staan terrein af aan uitzonderingen, toevalligheden of onwaarschijnlijkheden.


Gefascineerd door het kritische moment waarop alledaagse situaties overgaan in het mysterie of in de greep geraken van het bovennatuurlijke en beïnvloedt door Poe, Kafka en de Franse surrealisten heeft Cortázar een eigen vorm ontwikkeld, die Renée Goethijn inspireert voor het creëren van een eigen turquoise universum.

“Mijn verhalen zijn een opening naar de verwondering, (…) omdat niets gewoon is zodra je het onderwerpt aan een stil, gestaag onderzoek.” (Julio Cortázar)

 

Het Kaaitheater en het RITS slaan de handen in elkaar voor de presentatie van de afstudeervoorstellingen van de theateropleidingen aan het RITS. Die eindwerken vormen het sluitstuk van de Bachelor- en Masteropleidingen Spel en Regie. Voor elke voorstelling wordt ook samengewerkt met de opleiding Podiumtechnieken van het RITS.

 


tekst Julio Cortázar | concept/regie Renée Goethijn | spel Loes Carrette, Nicolas Delalieux, Guus Diepenmaat, Nikolas Lestaeghe, Marlies Tack, Maja Westerveld | techniek Tim Thielemans | begeleiding Pol Dehert, Ruud Gielens | advies Bart Capelle, Haider Al Timimi