Mette Ingvartsen [Brussels]

to come

to come
to come

03.11 – 04.11.2005

Het plezier van lichamen die bewegen en vibreren, elkaar ontmoeten en verbonden raken. Sensuele overdaad, extatische dans. In to come onderzoekt de Deense danseres en choreografe Mette Ingvartsen hoe vreugde verbeeld werd en wordt. Hoe het intieme en het afstandelijke, het private en het publieke onafscheidelijk worden. to come is haar derde groepswerk. Tijdens haar studie aan P.A.R.T.S. maakte zij twee producties (Out of Order en Manual Focus) en vorig jaar werkte zij mee aan Pipelines van Jan Ritsema.

‘Op een manier is ons verlangen nooit helemaal van ons, maar krijgt het vorm door fantasieën die eerder te maken hebben met culturele ideologieën dan met tastbare seksualiteit. Wat we denken het meest private en het meest rebelse te zijn, ons verlangen, wordt eigenlijk gereguleerd en geconstrueerd door sociale productiestructuren.’
 
to come experimenteert met het omkeren van bekende relaties. Het koppel wordt groep, de groep wordt individu, het individuele wordt veelvoudig. Een herdenken van hoe lichaam elkaar kunnen ontmoeten, aanraken en verbonden raken, zodat nieuwe vormen van vreugde kunnen ontstaan.

De voorstelling wil excessief plezier bieden, de opwinding van snelheid en vibratie laten samensmelten tot sensuele vormen. Kleuren en oppervlakken mengen met de sensatie van pulserende ritmes. Gekoppelde relaties uitkleden tot het punt waar hete private en het publieke, het intieme en het ex-tieme, het virtuele en het werkelijke onscheidbaar worden.

Traag. Suggestief. En op verleidelijke wijze nooit het reële ding. Lichamen die elkaar ontmoeten, die buiten adem zijn van het extatische dansen. Een verlangen naar niets dan verlangen.


concept Mette Ingvartsen 
développé et dansé par Mette Ingvartsen, Naiara Mendioroz Azkarate, Manon Santkin, Jefta van Dinther, Gabor Varga 
concept son Peter Lenaerts
costumes Jennifer Defays
responsable de la production Hanne Van Waeyenberge
coproduction
Werkhuisproducties (Brussels), P.A.R.T.S. (Brussels), DWA danswerkplaats (Amsterdam), PACT Zollverein (Essen)
support Kunstraadet (Denmark)