Hart boven Hard & gasten

Tina en Tamara: de Kerstrevue

Tina en Tamara: de Kerstrevue
Tina en Tamara: de Kerstrevue

12.12.2018

Aan het eind van het jaar spreken artiesten zich uit over de stand van het land, met absurde sketches, onmogelijke acts onder de discobollen, schallende muziek, majorettes en fanfare. Met een even komieke als politieke kerstrevue gaan zij on tour om het volk te inspireren en te activeren, door een roze én een zwarte bril.

Tina & Tamara: de Kerstrevue brengt een kerstvertelling anno 2018: gekleed in een politiek actueel jasje dat bol staat van fake news, rare ministeriële beslissingen en pre-verkiezingskoorts. Of ook niet. Dat zal afhangen van wat deze brede schare van artiesten precies te melden hebben. Samen voegen ze het woord bij de wereld, in een eigenzinnig jaaroverzicht doorspekt met de nodige absurditeit, glamour en cadeaus. Elke avond zal anders zijn, met professionele artiesten van allerlei pluimage die het podium komen bezetten met komiek, zang, dans, circus... Alleen het montere huisorkest van Met-X is vaste prik. En die ene gigantische kerstboom op scène.

De namen ‘Tina’ en ‘Tamara’ komen niet uit de lucht vallen. Ze belichamen twee actuele politieke tegenstellingen die met de regelmaat van de klok ons leven (trachten te) domineren: ‘There Is No Alternative’ en ‘There Are Many Alternatives Ready and Available’.

Deze twee aartsengelen maken de staat van de wereld op - een interview met Jaouad Alloul en Julia Ghysels in De Morgen

Het alternatieve kerstfeest van Hart Boven Hard - een interview met Wouter Hillaert en Bert Gabriëls in Bruzz


met/avec Benjamin Verdonck, Tom Kestens, Joost Vandecasteele, Nathan Daems, Jaouad Alloul, Gytha Parmentier, Sara Vertongen, Eline Kuppens, Aminata Demba, Eleonore Van Godtsenhoven, Femke Platteau, Bert Gabriels, Gregory Frateur, Nico Boon, Matthias Hellemans, Gorges Ocloo, Giovanni Baudonck - Transfo Collect, Jeroen Van der Ven, Julia Ghysels | orkest/orchestre MetX | regie/mise en scène Vital Schraenen