Forced Entertainment [Sheffield]

Spectacular

Spectacular
Spectacular

13.03 – 14.03.2009

Ongemakkelijke lachjes

Forced Entertainment is zonder twijfel een van de belangrijkste Britse ensembles van de jongste jaren. Spectacular is de eerste voorstelling sinds 1997 die door de vaste kern van de groep gemaakt wordt, zonder inbreng van buitenaf.

Een acteur betreedt de scène. Hij legt uit dat de show vanavond ietsje anders zal zijn. De sfeer is anders, hij heeft zijn entree gemist, het licht is niet wat het moet zijn, het decor is onvolledig, enkele acteurs zijn niet komen opdagen. Het zit goed fout. En het publiek, zegt hij, reageert niet zoals hij had verwacht en zoals hij het gewoon is. Ligt het er misschien aan dat hij verkleed is als skelet?

Spectacular gaat over het moment van de voorstelling, over ongemakkelijke lachjes, over verwachtingvolle spanning en ontsporende verbeelding. Een komische, absurde en provocatieve show, recht voor de raap. Vintage Forced Entertainment!

Zie ook: 18 & 19/03/09 in Campo (Gent), www.campo.nu, 09/223 00 00conceived and devised by Forced Entertainment (Robin Arthur, Richard Lowdon, Claire Marshall, Terry O’Connor, Cathy Naden) | direction Tim Etchells | performance Robin Arthur, Claire Marshall | design Richard Lowdon | lighting Nigel Edwards | production Forced Entertainment | co-production BIT Teatergarasgen (Bergen), Hebbel am Ufer (Berlin), PACT Zollverein (Essen),  Les Spectacles vivants – Centre Pompidou (Paris), Theatre Garonne (Toulouse)