Heine R. Avdal [Brussels]

Some notes are

Some notes are
Some notes are

08.06 – 10.06.2006

Na zijn studies aan P.A.R.T.S. maakte de Noors-Brusselse Heine Røsdal Avdal lange tijd deel uit van het gezelschap Damaged Goods rond choreografe Meg Stuart. Hij werkte ook samen met dansgroepen in Noorwegen en presenteerde eigen solo’s.

Met danseres Yukiko Shinozaki en sound scaper Christoph De Boeck richtte hij DEEPBLUE op. Alle drie zijn zij gefascineerd door de impact van technologie op het menselijk leven en zoeken zij naar manieren om menselijke en technologische communicatievormen aan elkaar te meten. In hun werk staat de spanning tussen het organische en het kunstmatige, het eigenlijke en het oneigenlijke centraal.

In Some notes are werkt Avdal verder op dit thema. Hij onderzoekt hoe doorheen nieuwe technologieën nieuwe vormen van relaties ontstaan – tussen danser en toeschouwer, tussen mens en omgeving. Alle elementen in de performance (zaal, publiek, danser, video,…) worden daarbij ingezet, want alle maken ze deel uit van hetzelfde communicatienetwerk.


chorégraphie, performance & vidéo Heine Røsdal Avdal
assitant artistique Yukiko Shinozaki
concept son & dramaturgie Christoph De Boeck
concept éclairage & technique Hans Meijer
directeur de la production Leen Driesen (deepblue vzw)
coproduction Kaaitheater Brussel & Buda Kortrijk
en collaboration avec Vooruit (Gent), Netwerk (Aalst), Bit Teatergarasjen (Bergen), Black Box Teater (Oslo), Yokohama Bankart 1929, Teaterhuset Avantgarden (Trondheim)
avec le soutien du Vlaamse Gemeenschap