Ictus [BE]

Pneuma a 25th birthday concert

Pneuma
Pneuma

18.12.2019

"We blazen 25 kaarsen uit in het Kaaitheater. Met veel kracht en animo bezingen we onze liefde voor adem en wind. In een onuitgegeven versie van Michael Schmids BreathCore wordt Ictus herboren als een pneumatisch koor, in een polyfonie van lucht. Sylvie Mélis (die je misschien aan het werk zag met o.a. Rodrigo García, Tiago Rodrigues en Maud Le Pladec) ontwerpt de lichtchoreografie."
 – ICTUS.

• Het Brusselse hedendaagse muziekensemble Ictus is al jaren vaste gast in het Kaaitheater. Dit jaar viert het ensemble zijn 25e verjaardag. Michael Schmid toonde in 2017 al eens een Breathcore in de Kaaistudio’s, tijdens IN/FINITY.


a production by ICTUS with Raphaël Hénard (electronics) & Sylvie Mélis (light scenography

Kijk verder

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas & Ictus

Rain (live)

dans muziek

Rain (live)
Rain (live)

dans

vr 15.05 - wo 20.05.20

Rain (2001) is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest wervelende voorstellingen, gemaakt op Steve Reichs Music for 18 Musicians. Zeven vrouwen en drie mannen laten zich meeslepen door een onstuitbare gezamenlijke energie. Een bruisend netwerk van ademhaling en snelheid verbindt hen, net als de bijzondere kameraadschap die voorbij de vermoeidheid ontstaat.

Encyclopédie de la parole

Suite n° 4

theater muziek

Suite n° 4
Suite n° 4

theater

di 19.05 - zo 24.05.20

In het eerste deel van Suite n° 4 overlappen herkenbare en anonieme stemmen elkaar alsof ze uit verschillende akoestische ruimtes komen. In het tweede deel worden de stemmen vergezeld door acht muzikanten van Ictus. Het collectief Encyclopédie de la parole brengt een voorstelling over afwezigheid, zoals een opera zonder zangers of een theater zonder acteurs. Gedurende 150 minuten klinken duizend concrete situaties in meer dan 30 talen.