the vacuum cleaner, Hannah Hull, Erik Thys & Inne Goris [UK/BE]

On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove

23.02.2018

Mensen die kampen met een psychologische ziekte komen regelmatig in aanraking met vooroordelen en discriminatie. Wanneer ze kunst maken, blijkt dat werk vaak zo’n zelfde stempel te krijgen. Na de performance Mental van the vacuum cleaner, toont Erik Thys het verwantschap aan tussen creativiteit en psychische kwetsbaarheid: vruchtbare geesten zijn kwetsbare geesten. Thys is een Brusselse psychiater en de president van KAOS  (KunstAtelier OpperStraat). Ook aanwezig zijn Hannah Hull en the vacuum cleaner – om hun Madlove-project voor te stellen – en Inne Goris (Huis).

Kijk verder

the vacuum cleaner

Madlove

workshop

Madlove
Madlove

productie

di 20.02.18

Samen met artieste Hannah Hull nodigt the vacuum cleaner je uit voor een workshop over geestelijk gezond zijn en het psychiatrisch centrum van de toekomst. Hoe kun je de machtsrelaties tussen patiënt en personeel beter begrijpen?

the vacuum cleaner

Mental

theater

Mental
Mental

productie

do 22.02 - za 24.02.18

Na 14 jaar als outlaw en psychiatrische patiënt doorgebracht te hebben, nodigt the vacuum cleaner je uit in zijn slaapkamer om te luisteren naar zijn levensverhaal. Het raakt aan zware thema’s, schaamte en taboe, maar hij brengt het zo innemend en geestig, dat het geen mens onbewogen laat.