L&O Amsterdam [Amsterdam]

Not the real thing

Not the real thing
Not the real thing

06.10 – 08.10.2005

Anneke Bonnema en Hans Petter Dahl zijn al enkele jaren verbonden aan Needcompany. Als performer, schrijver en componist werkten zij o.a. mee aan het veelbejubelde Isabella’s Room. Robert Steijn werkt als dramaturg en performer. In het seizoen 04-05 was hij in de Kaaitheaterstudio’s te zien in het ophefmakende Frans Poelstra, his dramaturge and Bach. Bonnema, Dahl en Steijn vormen samen L&O Amsterdam. L&O staat voor Love and Orgasm.

L&O maakt na een aantal jaren opnieuw een voorstelling op het grensgebied van teksttheater en performance art. Een voorstelling over denken. Over de realiteitswaarde van het denken bijvoorbeeld. Of de eindigheid ervan en hoe de verbeelding dan toch nog overleeft. Een voorstelling over theater dat niet langer gespeeld maar uitsluitend gedacht wordt. Met drie vertolkers die het publiek meenemen naar werelden die niet fysiek traceerbaar zijn.

Met Not the real thing vragen Anneke Bonnema, Hans Petter Dahl en Robert Steijn zich af hoe reëel een wereld kan zijn die uitsluitend gedacht wordt en wat voor effect de verbeelding op ons heeft als die de coherentie van het denken ontkent of ontstijgt. In Not the real thing wordt een plek gecreëerd waar het bewustzijn zich een horizon aanmeet van een nog ongekend potentieel aan verbeelding en denken. Not the real thing is als een pastorale en speelt zich af op een weiland boven de boomgrens. De deelnemers/toeschouwers kunnen zelf drank meenemen.


de et par Anneke Bonnema, Hans Petter Dahl en Robert Steijn
production L&O Amsterdam