ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Isabella's Room

theater
30—31.08.2005

Het lijkt een sprookje: Isabella Morandi, een blinde, 90-jarige vrouw, woont in een kamertje in Parijs. De kamer is volgestouwd met een gigantische collectie etnologische en archeologische objecten. Zogenaamde erfstukken van haar vader. Isabella is de dochter van een woestijnprins, of dat hadden haar overleden pleegouders toch beweerd. Niets is minder waar. En nu probeert ze die leugen, het geheim van haar geboorte, te doorgronden. Omringd met doden en levenden vertelt ze haar levensverhaal, vol liefde en passie. Een panorama van de twintigste eeuw flitst voorbij. In Isabella's Room vormen de zingende en dansende performers, regisseur Jan Lauwers incluis, de scène om tot een energetisch veld.

Theatermaker en beeldend kunstenaar Jan Lauwers is sinds de jaren tachtig actief in het theater. In zijn omvangrijke oeuvre is Isabella's Room, een hommage aan zijn overleden vader, een markante voorstelling. Een lichtvoetige invulling van vertrouwde thema’s als geweld, erotiek en dood en een prominente aanwezigheid van dans en muziek. Hans Petter Dahl en Maarten Seghers verzorgen de composities die onbeschaamd verleiden tot meeneuriën. Viviane De Muynck schittert in haar vertolking van de titelrol.


concept, mise en scène & scénographie Jan Lauwers
texte Jan Lauwers, Anneke Bonnema
avec Anneke Bonnema, Hans Petter Dahl, Viviane De Muynck, Julien Faure, Benoît Gob, Maarten Seghers, Ludde Hagberg, Tijen Lawton, Louise Peterhoff, Jan Lauwers, Elke Janssens
chorégraphie Tijen Lawton, Julien Faure, Ludde Hagberg, Louise Peterhoff
musique
Hans Petter Dahl, Maarten Seghers
textes chansons Jan Lauwers, Anneke Bonnema
costumes Lemm&Barkey
son Dré Schneider
éclairage Jan Lauwers, Krispijn Schuyesmans
dramaturgie Erwin Jans
photographie Eveline Vanassche, Maarten Vanden Abeele
surtitrage Elke Janssens
directeur de production Luc Galle