Louis Janssens

Desire

Desire
Desire

27.10.2023

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? Welke onvervulde verlangens?  

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee naar hun persoonlijke gedachten, hun verlangen om iets mee te maken, om aangeraakt te worden. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen.  

Biografische ervaringen worden verweven met snapshots over universele vormen van liefde, de geschiedenis van de gay bar en de energie van vriendschap. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène. Op een speelse en persoonlijke manier wordt de hang naar verbinding voelbaar. Speels, intiem en herkenbaar. 

“De manier waarop Louis Janssens zijn kwetsbaarheid hier ensceneert is indrukwekkend. Het bewijst hoezeer hij zijn medium en metier kent, en weet te bespelen.” (**** De Morgen over Serenade

Louis Janssens studeerde in 2018 af aan de richting Drama, KASK Gent. Van 2012 tot 2022 vormde hij samen met Ferre Marnef het tweekoppig collectief Desnor. Solo is hij ook actief, bijvoorbeeld als maker van de muzikale solo Serenade. Zijn werk is te zien in theaters en op festivals in Vlaanderen en Nederland. Voor de festivals LafS#5 en LafS#6 organiseerde en cureerde hij de eenmalige performances Listen to your heart en Year. Als gastdocent is hij betrokken bij de opleidingen voor acteurs aan HKU (Utrecht) en Conservatorium Antwerpen. Louis Janssens toonde eerder zijn afstudeerwerk The Greatest Show on Earth (2019) in Kaaitheater en stond met Analoog, een voorstelling met Willem de Wolf (De Hoe) vorig jaar op het programma. Desire maakt hij met een groep jonge queer spelers. 


by/with Louis Janssens | actors Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré and Joshua Smits | final direction Peter Seynaeve | lighting & technique Eva Dermul and Lies Van Loock| production vzw Louis | with support from Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard and the Flemish Government | thanks to Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte and Willem de Wolf