Meg Stuart / Damaged Goods & Eira [Brussels]

BLESSED

BLESSED
BLESSED

20.04 – 26.04.2007

De Amerikaanse choreografe Meg Stuart creëert nieuw werk met Francisco Camacho

De Amerikaanse danseres Meg Stuart debuteerde als choreografe met Disfigure Study op het Klapstukfestival in 1991. De roots van haar werk liggen in het New York van de jaren 80, waar zij haar eerste korte choreografieën ontwikkelde. Het is ook daar dat zij de Portugese danser Francisco Camacho ontmoette. Camacho vervolledigde er in die jaren zijn dansopleiding en volgde Meg Stuart naar België om te dansen in haar debuutwerk.

Na deze samenwerking gingen ze elk hun weg. Meg Stuart vestigde haar dansgroep Damaged Goods in Brussel en creëerde met het gezelschap ook werk in Zürich en Berlijn. Zij ontwikkelde een hoogst persoonlijke danstaal waarin geest en lichaam zich vaak tonen in extreme, soms tegenstrijdige hoedanigheden. Camacho werkte mee aan creaties van o.a. Alain Platel en Carlota Lagido, maakte eigen choreografieën en lag aan de basis van het gezelschap Eira. In 1999 kruisten hun wegen zich opnieuw, zij het voor een korte tijd, naar aanleiding van de Moskou-aflevering van het improvisatieproject Crash Landing. In 2007 werken zij opnieuw samen: Meg Stuart creëert een nieuwe choreografie met Camacho in een geluidsdecor van Hahn Rowe.


chorégraphie Meg Stuart
créé avec et dansé par Francisco Camacho & Kotomi Nishiwaki
musique Hahn Rowe
dramaturgie Bart Van den Eynde
installation Doris Dziersk
costumes Jean-Paul Lespagnard
lumière Jan Maertens
assistance chorégraphie Abraham Hurtado
responsable de le production Tanja Thomsen
régie Britta Mayer & Jan Maertens
technique du son Vincent Malstaf
régisseur Kay Hupka
stage lumière & technique Rinus Van de Velde
assistance décor Ania Pas
assistance costumes Françoise Hottois
production Damaged Goods & EIRA
coproduction Kunstencentrum Vooruit (Gand), Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz (Berlin), PACT Zollverein (Essen), Centro Cultural de Belém (Lisboa), Théâtre de la Bastille (Paris), Festival d’Automne (Paris)

Meg Stuart & Damaged Goods bénéficient du soutien du Gouvernement flamand et de la Commission de la Communauté flamande.
Francisco Camacho & EIRA bénéficient du soutien du MC/IA.