Julian Hetzel [DE/EN/BE]

All Inclusive

All Inclusive
All Inclusive

01.12.2018

Wie herinnert zich niet de foto’s en video’s van beeldenstormers in Irak en Syrië, die iconische monumenten met de grond gelijk maken. Beelden die niet alleen vernietiging tonen maar vooral ook deel zijn van strategische oorlogsvoering. Creatie door de(con)structie! Vanuit dit paradoxale principe zet Julian Hetzel zijn kritische onderzoek naar oorlogsvoering verder, door zowel de esthetisering als de kapitalisering van geweld zichtbaar te maken. All Inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen, en verbindt realiteit met verbeelding. Laat je tijdens deze voorstelling gidsen doorheen een imaginair museum – een verlengstuk van het slagveld – waar de realiteit terugslaat.

• Julian Hetzel studeerde podiumkunsten aan DasArts in Amsterdam. Sindsdien creëert hij provocerende performances met politieke ondertoon, die de codes van het theater uitdagen. Zijn werk is vaak documentair, op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst. In 2015 stond hij in het Kaaitheaterprogramma met de lecture performance The Benefactor.


concept & direction Julian Hetzel | dramaturgy Miguel Angel Melgares | artistic advice Sodja Lotker | co-production Frascati, Schauspiel Leipzig, CAMPO, Stichting Ism & Heit | executive production CAMPO