Ana Pi

A world tour of urban dance in ten cities

A world tour of urban dance in ten cities
A world tour of urban dance in ten cities

24.09.2021

‘Urban dances in South America, in the United States, in Europe, in Asia, and in Africa are always connected to the diverse body of African dance, which migrated with the continent’s deported slaves and immigrants. These forms of urban dance were invented in the world’s most cosmopolitan cities, shaped by waves of deportation and immigration. The complex heritage of this profoundly unequal social order can also be seen, rising to the surface in these dances.’ – Ana Pi

Van Zuid-Afrika tot Jamaica, van de Verenigde Staten tot Angola... De jonge Braziliaanse choreografe Ana Pi geeft een rondleiding doorheen de wereld van urban dances, langs tien steden en aan de hand van tien verschillende danssoorten. Elke straatdans is verbonden aan een eigen stad, en aan haar geweld en onrechtvaardigheid, maar ook aan de zinderende energie. Tegenwoordig verspreiden urban dances zich vooral via het internet, wat zorgt voor voortdurende en pijlsnelle evoluties, én de spectaculaire populariteit van dansstijlen over de hele wereld heen.

Ana Pi maakte Tour du monde des danses urbaines in 2014. Sindsdien presenteerde ze het stuk meer dan 400 keer over de hele wereld, voor publieken van alle leeftijden.

• Ana Pi is choreograaf en beeldkunstenaar, onderzoeker in urban dance, danser en docent. Ze is momenteel associate choreographer bij MAC VAL, het museum voor hedendaagse kunst van Val-de-Marne, en bij La Briqueterie - CDCN, voor het Europese project Dancing Museums: The Democracy of Beings. In 2020 kreeg ze een beurs van het MoMA in New York om The Divine Cypher te creëren in Haïti. Ze zal dit project presenteren in het volgende Kaaitheaterseizoen.


supported by Be My Guest

There's more

KlappSquad

Klapping initiation

workshop dans

Klapping initiation
Klapping initiation

workshop

vr 24.09.21

Klapping speelt zich af op een Brussels cementveld, om er de wortels van voetbalcultuur en -beweging uit te halen en die opnieuw aan te passen aan de stijl van huidige stedelijke dansculturen – zoals B-boying en Krumping. Het resultaat is een nieuw soort streetdance. Het is een fantastische ontmoeting tussen onwaarschijnlijke groepen en een surrealistische en energieke ervaring voor mensen uit alle wandelgangen.