Fabrice Samyn [BE]

A Breath Cycle

A Breath Cycle
A Breath Cycle

21.04 – 22.04.2018

Van het ene ademstuk naar het andere

Beeldend kunstenaar Fabrice Samyn presenteert vijf van zijn zeven vanuit de ademhaling vertrekkende Breath Pieces. Op het ritme van de ademhaling worden verschillende acties uitgevoerd die je tijdsbewustzijn intensifiëren terwijl de aandacht zich richt op het fundamentele en oncontroleerbare van de ademhaling. De vijf Breath Pieces vinden plaats in verschillende ruimtes van de Kaaistudio’s. Geleid door een handleiding ga je van het ene ademstuk naar het andere. Sommige Breath Pieces hebben een duidelijk begin en einde, bij andere beslis je zelf hoelang je er doorbrengt.

• Het werk van Fabrice Samyn getuigt van een grote diversiteit. Zowel in vorm (van schilderkunst over fotografie tot sculpturen en installaties) als thematisch (tijd en licht, idolatrie vs. iconoclasme…). Zijn onderzoek naar tijd vindt inspiriatie bij een hele reeks conceptuele, picturale en spirituele tradities. Galerij Meessen De Clercq presenteert zijn beeldend werk in België.


concept Fabrice Samyn | production Hiros | in collaboration with Kaaitheater, STUK – House for Dance, Image & Sound | support the Flemish Authorities