The Political Party

Alternative Election Show

30.04.2019

Aan de vooravond van de Europese en Federale verkiezingen organiseert The Political Party in samenwerking met het Kaaitheater een alternatieve verkiezingsshow. Deze ‘show’ wil plaats geven aan progressieve, heterogene, stemmen van zij die (nog) niet gehoord worden. Een platform voor denkers, schrijvers, kunstenaars, en burgers die voornamelijk opereren in de marge van het mainstream debat.

Kom mee ageren op deze intense dag gevuld met debatten, lezingen, workshops en performances. Neem niet alleen de inhoud onder de loep, maar ook de manier waarop we die inhoud communiceren of performen in de publieke sfeer. We focussen op gedeelde vragen, bezorgdheden en onderwerpen die zullen spelen in de mainstreamdebatten, maar bekijken die doorheen een geheel andere lens.


by & with The Political Party

Kijk verder

Michiel Vandevelde

Ends of worlds

dans

Ends of worlds
Ends of worlds

dans

do 04.04 - vr 05.04.19

Kun je iets over de toekomst zeggen, al kijkend doorheen de lens van wat voorbij is? Michiel Vandevelde onderzoekt het verleden van de westerse moderne en hedendaagse dans, via sleutelfiguren zoals Isadora Duncan en Anna Halprin. In vijf speculatieve delen over het verleden, vanuit de toekomst, komt het heden onvermijdelijk aan bod. Choreografie wordt zo een vorm van science-fiction.

Michiel Vandevelde & 431

Precarious Pavilions #2 – The New Local

Precarious Pavilions #2 – The New Local
Precarious Pavilions #2 – The New Local

productie

wo 10.10 - za 13.10.18

Met zijn Precarious Pavilions reist Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde langs vier steden. In elke stad bouwt hij met een andere artiest aan een paviljoen, telkens rond de vraag: ‘Hoe gaan we om met ruimte en architectuur in deze onstabiele wereld?’. Voor zijn tweede paviljoen in Brussel landt choreograaf Michiel Vandevelde samen met het collectief 431 op het Muntplein.