The Political Party

Alternative Election Show

30.04.2019

Aan de vooravond van de Europese en Federale verkiezingen organiseert The Political Party in samenwerking met het Kaaitheater een alternatieve verkiezingsshow. Deze ‘show’ wil plaats geven aan progressieve, heterogene, stemmen van zij die (nog) niet gehoord worden. Een platform voor denkers, schrijvers, kunstenaars, en burgers die voornamelijk opereren in de marge van het mainstream debat.

Kom mee ageren op deze intense dag gevuld met debatten, lezingen, workshops en performances. Neem niet alleen de inhoud onder de loep, maar ook de manier waarop we die inhoud communiceren of performen in de publieke sfeer. We focussen op gedeelde vragen, bezorgdheden en onderwerpen die zullen spelen in de mainstreamdebatten, maar bekijken die doorheen een geheel andere lens.


by & with An van Dienderen, Max Pinckers, Michiel De Cleene, Thomas Bellinck, a.o. | support KASK/School of Arts (HoGent)

Kijk verder

Michiel Vandevelde

Ends of worlds

dans

Ends of worlds
Ends of worlds

productie

do 04.04 - vr 05.04.19

Kan dans een tool zijn om de toekomst te verbeelden? Kun je met choreografie sciencefiction maken? Aan de hand van de abstracte tekeningen van Valery Pavlovich Lamakh creëert Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde een bevreemdende choreografie die je een glimp van een mogelijke toekomst biedt. Of die toekomst er utopisch of dystopisch uitziet, hangt af van hoe je ernaar kijkt.

Michiel Vandevelde & 431

Precarious Pavilions #2 – The New Local

Precarious Pavilions #2 – The New Local
Precarious Pavilions #2 – The New Local

productie

wo 10.10 - za 13.10.18

Met zijn Precarious Pavilions reist Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde langs vier steden. In elke stad bouwt hij met een andere artiest aan een paviljoen, telkens rond de vraag: ‘Hoe gaan we om met ruimte en architectuur in deze onstabiele wereld?’. Voor zijn tweede paviljoen in Brussel landt choreograaf Michiel Vandevelde samen met het collectief 431 op het Muntplein.