SE LA FET & STOP RACISME

There is no translation available in your language.

Zes weken geleden is het ondertussen dat de Federale Overheid, geflankeerd door de lokale politie, in het kader van het Kanaalplan een multidisciplinaire controle hield bij Globe Aroma. Bij de inval werden zeven mensen opgepakt omdat ze niet de juiste papieren bij zich hadden. Twee ervan zitten nog steeds vast in het gesloten centrum van Steenokkerzeel.

De inval heeft de werking van Globe Aroma zwaar op de proef gesteld. Maar er kwam ook een golf van solidariteit op gang die een week later leidde tot de bruisende actie One Alarm, Many Voices, in en rond het Kaaitheater. Ondertussen hervatte Globe Aroma haar ongelooflijk belangrijke en pertinente werk voor en met vluchtelingen en andere nieuwkomers.

Als je benieuwd bent naar dat werk dan is SE LA FET, nu zaterdag van 16:00 tot middernacht een heel goede gelegenheid om kennis te maken. Diezelfde dag start om 14:00 aan het Noordstation de betoging STOP RACISME. Ook de Brusselse culturele en sociale organisaties achter One Alarm, Many Voices zullen er in mee stappen.


Brussel is van ons allemaal!

Brussel wordt niet beter van politie-invallen bij sociale en culturele organisaties.
Brussel wordt niet beter van een harde en onmenselijke onthaal- en migratiepolitiek.
Brussel, dat is energie, creativiteit, kleur, met gelijke kansen voor ieders talent.
Daar staan wij voor. Brussel, dat zijn wij.    

Nu zaterdag 24 maart: 
kleurrijke optocht voor een hartelijk Brussel
tegen discriminatie en harde migratiepolitiek

14:00, Brussel-Noord

Eén maand na de bruisende actie ONE ALARM MANY VOICES op de Akenkaai en in de voormalige Citroën-showroom… sluiten we met Brusselse sociale en culturele organisaties aan bij de grote manifestatie tegen racisme en discriminatie. We verenigen ons met gekleurde linten achter de banner ONE ALARM MANY VOICES. Omdat alleen vele stemmen samen de toekomst maken!     

Doe je mee?       

  • Verzamel om 14:00 op de Albert II-laan aan Brussel-Noord, ter hoogte van huisnummer 16, zoek onze banner One Alarm, Many Voices
  • Bind een kleurrijk lint (of vier, vijf) rond je arm, we voorzien ook zelf nog kleurrijke linten 
  • Deel het facebook-event
  • Om 16:00 ben je ook welkom op Se La Fet van Globe Aroma, de opening van de tentoonstelling txt, Is Not Written Plain
  • Hier meer info over de manifestatie van Platform 21/3, waarin we meelopen