Jeroen Olyslaegers, Freddy Decreus & Sigrid Bousset [BE]

Boekpresentatie: Mount Olympus – het script

Boekpresentatie: Mount Olympus – het script
Boekpresentatie: Mount Olympus – het script

25.09.2016

There is no translation available in your language.

Jan Fabre en Jeroen Olyslaegers bundelen de waanzin van Dionysos in één boek, samen met regie-aanwijzingen, beschrijvingen en essays. Een paar uur voor de apotheose van Mount Olympus geeft Sigrid Bousset tekst en uitleg bij het ontstaan van het script, daarna nemen Jeroen Olyslaegers en filoloog Freddy Decreus het woord.
 

Jan Fabre (1958) staat als kunstenaar onder meer bekend om zijn beeldend werk, performances en theaterwerk. Hij is ook auteur van theaterteksten en nachtboeken. In 2016 publiceerde hij met Restanten een bundel intieme poëtische teksten, waarvan een gedeelte werd gebruikt in Mount Olympus.

Jeroen Olyslaegers (1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. In 2014 kreeg hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement en in datzelfde jaar de Edmond Hustinckxprijs voor zijn theateroeuvre. In 2016 verschijnt zijn roman Wil.

There's more

Jan Fabre/Troubleyn

MOUNT OLYMPUS

theatre

MOUNT OLYMPUS
MOUNT OLYMPUS
Sat 24.09.16

Jan Fabre shatters Greek tragedy with violence, ecstasy and Homeric laughter. For 24 hours, a maelstrom of images carries you off to a different, labyrinthine time. Climb the mountain – together with 27 performers covering four generations – and become part of this monumental happening.