#madeinbxl

From Brussels with love

Benjamin Vandewalle

Studio Cité

dans installatie

Studio Cité
Studio Cité

dans

vr 02.10 - za 03.10.20

In Studio Cité wordt je blik op de wereld gericht, gestuurd, omgeleid en verdraaid. Betreed op je eentje een rijdende spiegelkar, vorm met andere toeschouwers een dansende cirkel, of blijf aan de rand staan kijken hoe mensen met periscopische maskers op, hun weg zoeken. Benjamin Vandewalle zet een artistieke kermis neer die onverwachte ervaringen biedt op Brusselse pleinen.

Claire Croizé & Etienne Guilloteau

Pole Reports from Space

dans

Pole Reports from Space
Pole Reports from Space

dans

vr 24.04 - za 25.04.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Claire Croizé en Etienne Guilloteau wagen zich samen met twee Poolse dansers aan de muziek van de Polish Radio Experimental Studio. Futurisme en utopie, old school sovjet-sciencefiction, activisme en vooruitgangsdenken inspireert hen tot een spannende choreografie die speelt met de aan- en afwezigheid van het lichaam in elektronische muziek.

Jan Lauwers & Needcompany

Begin the Beguine

theater

Begin the Beguine
Begin the Beguine

theater

di 29.01 - wo 30.01.19

Twee mannen – beiden op één of andere manier gevangen – willen zich voor een laatste keer goed laten gaan. Begin the Beguine is de laatste tekst die de legendarische cineast John Cassavetes schreef. De gitzwarte allegorie over liefde en dood lag meer dan 25 jaar in een kast bij de erven van Cassavetes. Totdat de Duitse uitgever S. Fischer Verlag aan Jan Lauwers vroeg de enscenering van dit meesterwerk op zich te nemen.

Rosas & B’Rock Orchestra

The Six Brandenburg Concertos

dans

The Six Brandenburg Concertos
The Six Brandenburg Concertos

dans

za 05.01 - wo 09.01.19

Toen Anne Teresa De Keersmaeker in 1980 in New York aan Violin Phase werkte, speelde er naast de muziek van Steve Reich slechts één andere opname in de studio: de Brandenburgse Concerten van Bach. Na meer dan 35 jaar zet ze het werk met deze muziek verder, in gezelschap van zestien dansers uit verschillende Rosasgeneraties en live begeleid door het barokensemble B’Rock.

Karthik Pandian & Andros Zins-Browne

Atlas Revisited

performance

Atlas Revisited
Atlas Revisited

performance

do 09.02 - vr 10.02.17

In 2012 bezochten Karthik Pandian en Andros Zins-Browne de Atlas Film Studios in Marokko. Ze huurden een groep kamelen die ze probeerden te laten dansen tussen de oude filmdecors. Met Atlas Revisited blikken de kunstenaars terug op deze zoektocht naar een beeld van de vrijheid – met gloednieuw videomateriaal.

Lemm&Barkey

FOREVER

dans

FOREVER
FOREVER

dans

vr 21.10 - zo 23.10.16

"Om altijd maar het leven te bezingen, dat houdt niemand vol. De dood – of liever gezegd de eindigheid der mensen – verdient ook een lied, een dansje.” Grace Ellen Barkey stelt vragen over de worsteling met sterfelijkheid, op muziek van Mahler. Maarten Seghers zingt het lied en de orkestratie in alle intimiteit, als een herinnering.