#brusselsdance

1 STAD / 2 MAANDEN / 14 CULTUURHUIZEN / 60 DANSPRODUCTIES & TALKS / IN TOTAAL 130 VOORSTELLINGEN

In Brussel wordt volop gedanst en gecreëerd. Met Brussels, dance! bieden veertien kunstenhuizen een staalkaart van de rijkdom en diversiteit van de Brusselse hedendaagse dans, en het publiek de kans om de creativiteit en dynamiek van onze hoofdstad te komen ontdekken.
Brussels, dance! is intussen aan zijn 5de editie toe en presenteert dit keer 60 dansproducties en lezingen, in totaal 130 voorstellingen: een open en gedurfd aanbod van tegelijk jong en opkomend talent maar ook gerenommeerde kunstenaars en grote namen.
Kom van 1 februari t/m 4 april mee proeven van het aanbod van Brussels, dance!

brusselsdance.eu

Doris Uhlich

Every Body Electric [medium]

dans

Every Body Electric [medium]
Every Body Electric [medium]
do 02.04.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Mensen met een lichamelijke beperking worden meestal eerder geassocieerd met stilstand dan met beweging. In Every Body Electric weerlegt Doris Uhlich die gedachte met vitaliteit en extase. Welke extra mogelijkheden tonen zich wanneer rolstoelen, protheses en krukken geen obstakels vormen maar net krachtige verlengstukken van het lichaam? Verwacht een boeiende dialoog tussen mens en machine, waarbij uiterst persoonlijke dansstijlen variëren van explosief tot zacht-poëtisch.

Alexandra Bachzetsis

Escape Act

dans performance

Escape Act
Escape Act
vr 06.03 - za 07.03.20

Heeft stem een gender? Zowel gebruik makend van drag, vogueing, striptease, YouTube-tutorials als het triadisch ballet van Oskar Schlemmer, proberen zeven lichamen en nog veel meer objecten nieuwe constellaties uit, als surrealistische ready-mades. Met veel ironie toont de voorstelling genderidentiteiten op een hyper-stereotiepe manier, om ze vervolgens weer te ontmantelen.