#brusselsdance

1 STAD / 2 MAANDEN / 14 CULTUURHUIZEN / 60 DANSPRODUCTIES & TALKS / IN TOTAAL 130 VOORSTELLINGEN

In Brussel wordt volop gedanst en gecreëerd. Met Brussels, dance! bieden veertien kunstenhuizen een staalkaart van de rijkdom en diversiteit van de Brusselse hedendaagse dans, en het publiek de kans om de creativiteit en dynamiek van onze hoofdstad te komen ontdekken.
Brussels, dance! is intussen aan zijn 5de editie toe en presenteert dit keer 60 dansproducties en lezingen, in totaal 130 voorstellingen: een open en gedurfd aanbod van tegelijk jong en opkomend talent maar ook gerenommeerde kunstenaars en grote namen.
Kom van 1 februari t/m 4 april mee proeven van het aanbod van Brussels, dance!

brusselsdance.eu

Meg Stuart/Damaged Goods

Solos and duets

dans performance

Solos and duets
Solos and duets
do 21.04 - za 23.04.22

Je ziet kronkelende lichamen in een desolaat landschap, handen en een hoofd die bewegen op het ritme van een explosieve drumsolo, en een speels duet waarin twee vrouwen de controle nemen over de blik van de toeschouwer. Meg Stuart bouwt een avond op waarin vier dansers bestaande solo’s en duetten brengen, in combinatie met fragmenten uit avondvullende voorstellingen. En dat alles op livemuziek. Een uitgelezen kans om een reis te maken doorheen Stuarts oeuvre, dat blijft groeien, leven en transformeren.

Alexandra Bachzetsis

Escape Act

dans performance

Escape Act
Escape Act
vr 06.03 - za 07.03.20

Heeft stem een gender? Zowel gebruik makend van drag, vogueing, striptease, YouTube-tutorials als het triadisch ballet van Oskar Schlemmer, proberen zeven lichamen en nog veel meer objecten nieuwe constellaties uit, als surrealistische ready-mades. Met veel ironie toont de voorstelling genderidentiteiten op een hyper-stereotiepe manier, om ze vervolgens weer te ontmantelen.