Theater tijdens corona

Eindelijk weer samen naar het theater! Het zal (even) niet meer zoals vroeger zijn, maar we willen jullie net zo goed een fijne cultuuravond bezorgen. Je zult in goede handen zijn: we pasten onze hele werking aan om te voldoen aan de regels rond afstand en hygiëne.

 

 • De recente wijziging van de afstandsregel in theaters (van 1,5m naar 1m), heeft een impact op het zaalplan. Om de capaciteit van de zaal optimaal te benutten, gaan we voor een geschrankte plaatsing van het publiek. Dat wil zeggen dat het rijnummer op je ticket niet meer van toepassing is. We wijzen je persoonlijk je plaats toe, en laten steeds één stoel vrij. Opgelet: ook binnen bubbels laten we een stoel vrij tussen iedere persoon.
   
 • Kom zeker op tijd naar de voorstellingen, want het duurt iets langer om iedereen een plaats toe te wijzen. De zaal opent ten minste een kwartier voor aanvang van de voorstelling. Kom je later, kunnen we niet garanderen dat je toegang tot de zaal krijgt.
   
 • Een mondmasker dragen is overal in Brussel verplicht, dus ook in het Kaaitheater en de theaterzaal, zowel voor, tijdens, als na de voorstelling. Je mag het afnemen als je neerzit aan een tafel in het Kaaicafé. 
   
 • We pasten onze hele werking aan om te voldoen aan de regels rond afstand en hygiëne. Zo voorzien we o.a. een circulatieplan, voldoende ontsmettingsstations en afstand tussen sociale bubbels. Maak daar met gezond verstand gebruik van. 
   
 • Het ventilatiesysteem in de zaal zorgt ervoor dat er continu verse buitenlucht binnenkomt.
   
 • Het is niet meer toegelaten een vestiaire te voorzien, maar je zult rondom je zitplaats voldoende plek hebben om je jas of tas weg te leggen. Een plooifietsenparking is wel aanwezig binnen.
   
 • Ook theaters worden verplicht om contactonderzoek te faciliteren, daarom vragen we aan één persoon per bubbel om contactgegevens achter te laten. Ga je naar een voorstelling, vragen we dit aan het bespreekbureau. Drink je enkel iets in het Kaaicafé, of bezoek je de zomerbar van Het TheaterFestival, kun je gebruik maken van ikzithier.be
   
 • Voel je je ziek? Blijf dan alsjeblieft thuis. 

Brussels Safety Health LabelDe veiligheid en de gezondheid van het publiek, de artiesten en het personeel staan op de eerste plaats, dus we volgen de richtlijnen van overheid en experten nauwgezet op. Voorlopig kondigen we enkel het programma tot einde 2020 aan. We kiezen voor communicatie op korte termijn om snel in te kunnen spelen op veranderingen.