Halory Goerger & Antoine Defoort [Lille]

&&&&& & &&&

&&&&& & &&&
&&&&& & &&&

14.02 – 15.02.2009

Emigreren naar leukere planeten

&&&&& & &&& gaat over wetenschap en fictie en het verband tussen beide. Het is tegelijk een voorstelling en een expositie. Men leert er hoe men al dansend problemen van astrofysica kan oplossen en men reist er doorheen de dampkring in een Renault Express. 

De toeschouwer loopt vrij rond op de scène en tussen een tiental installaties. U kunt op gelijk welk moment de voorstelling binnenstappen; tijdens de vier uur durende presentatie wordt er in loop een performance gebracht die een half uurtje duurt. 

&&&&& & &&& heeft het over de toekomst die vandaag al in ons leven aanwezig is, over de mogelijkheid van het intergalactische in een kartonnen doos, over emigratie naar leukere planeten. De voorstelling is tegelijk ernstig, new-agerig en lichtelijk waanzinnig; ze zou kunnen gemaakt zijn door de negenjarige Bill Gates voor de verjaardag van zijn mama.


concept, realisation Halory Goerger & Antoine Defoort | assistant scenography Julien Fournet | co-production TNT-Manufacture de chaussures (Bordeaux), Théâtre de L’L (Bruxelles), Le Vivat (Armentières), le manege.mons / Maison folie (Belgique), Maison folie Wazemme (Lille) | support La malterie (Lille), le manege.mons / CeCN | aid DRAC Nord-Pas-de-Calais