How to Be Many...

Zo luidt het motto van Kaaitheater. Het is een vraag die vele vragen in zich draagt. Als themalijnen doorkruisen ze het Kaaiprogramma van de komende jaren. Zoek naar de vragen doorheen deze brochure en laat je inspireren bij je keuzes.

 

How to Be Many in the City?
Samen spreken, nadenken en dromen over een rechtvaardige stad waar plaats is voor iedereen. Ontdek hoe makers en denkers van vandaag de mogelijkheden voor de stad van morgen verbeelden.

How to Be Many on Earth?
De klimaatproblematiek mag dan wel mainstream geworden zijn, de urgentie is niet verdwenen. Hoe kunnen we op deze planeet samenleven, met respect voor elk levend wezen? Kunstenaars zijn als geen ander in staat om hun fascinatie voor deze grote vragen te vertalen naar participatieve projecten, zintuiglijke voorstellingen of indringende gesprekken.

How to Meet in Many Languages?
Voor de ene is meertaligheid een troef, voor de andere eerder een last. Wat zeker is, het thema beroert vele burgers, ouders, leerkrachten en inspireert kunstenaars. Er gebeurt zo veel tussen de talen en de stilte in. Ga mee het gesprek aan!

How to Tell Many Stories?
Verhalen vertellen is een oeroude traditie die in alle culturen voorkomt. Deze hedendaagse podiumkunstenaars gaan inventief om met de ingrediënten van de vertelkunst: stem, rol, taal, beeld én interactie.

How to Love in Many Ways?
Laat je blik op liefde en lichamelijkheid verruimen. Want het repertoire aan liefdesvormen, -normen, en -verhalen is aan herziening toe.

How to Be Many in the Future?
Utopie, science fiction of persoonlijk verhaal... Deze kunstenaars putten uit het verleden om op een nieuwe manier de toekomst tegemoet te treden.