video

Jimmy Robert

Cruising

video

Cruising
Cruising

video

di 03.03 - zo 08.03.20

Jimmy Robert verzamelde 5 performers in Boekarest. Samen voeren ze verschillende choreografische schetsen op langs de weg van het Huis van het Volk naar de Kathedraal van Nationale Verlossing. Het is een queer act of resistance die de macht van politiek en religie ondermijnt.

buren

To give voice to

video

To give voice to
To give voice to

video

ma 02.03 - za 07.03.20

To give voice to is een video die de vrouwenstem onderzoekt. 70% van de vrouwen spreekt met een hogere toonhoogte dan hun normale bereik. Toonhoogte is verbonden met aantrekkelijkheid, empathie, onschuld, vrouwelijkheid en autoriteit. De video laat het idee van een sirene (en het worden van een sirene) verbeelden door een vrouwelijke politieagent.

Liz Magic Laser

Handle/Poignée

video installatie

Handle/Poignée
Handle/Poignée

video

wo 13.03 - za 16.03.19

Linguist George Lakoff beschrijft vier archetypen om de dynamieken tussen politici en burgers te beschrijven: de disciplinerende ouder, de verzorgende ouder, het gehoorzame kind en het opstandige kind. Liz Magic Laser verwerkt ze in een kleurrijke instructievideo voor politieke danstherapie, die je door vier sequenties van bewegingen leidt.

Dictaphone Group

Nothing to Declare

video installatie

Nothing to Declare
Nothing to Declare

video

vr 03.02 - za 04.02.17

Geïnspireerd door een oude kaart van het Midden-Oosten – waarop duidelijk te zien is hoeveel grensoverschrijdende treinverbindingen er ooit waren –  trok Dictaphone Group op onderzoek uit langs het volledig in onbruik geraakte spoornet in het huidige Libanon. Nothing to Declare gaat over de betekenis van grenzen binnen Libanon, grenzen met de buurlanden en grenzen in de Arabische wereld.