installatie

Liz Magic Laser

Handle/Poignée

video installatie

Handle/Poignée
Handle/Poignée

video

wo 13.03 - za 16.03.19

Linguist George Lakoff beschrijft vier archetypen om de dynamieken tussen politici en burgers te beschrijven: de disciplinerende ouder, de verzorgende ouder, het gehoorzame kind en het opstandige kind. Liz Magic Laser verwerkt ze in een kleurrijke instructievideo voor politieke danstherapie, die je door vier sequenties van bewegingen leidt.

Bissane Al Charif, Chrystèle Kodr & Waël Ali

I once entered a garden

installatie

I once entered a garden
I once entered a garden

installatie

za 09.02 - zo 17.02.19

Deze interactieve installatie, ergens tussen documentaire en fictie, vertrekt van intieme verhalen van eerste seksuele ervaringen in tijden van oorlog en vrede in het Midden-Oosten. Het werk is gebaseerd op getuigenissen van verschillende generaties burgers uit Palestina, Irak, Libanon en Syrië, op de herinneringen van deze volwassenen aan hun tienerjaren.

Hiba Alansari

The Math Book

performance installatie

The Math Book
The Math Book

performance

vr 15.02 - za 16.02.19

The Math Book is een schoolboek dat Hiba Alansari vond in een verwoest huis in het noorden van Syrië in 2014, dat toebehoorde aan het jonge meisje Nour Bazakadi, dat omkwam in een bombardement. Dit project is een installatie en performance die de relatie onderzoekt van de mens met bombardementen en de dood.

Mazen Alashkar

The Breadth of 104.5°

installatie

The Breadth of 104.5°
The Breadth of 104.5°

installatie

vr 08.02 - za 16.02.19

In een watermolecule is 104,5° de hoek tussen de twee waterstofatomen en het zuurstofatoom H-O-H. The Breadth of 104.5° is de overkoepelende titel voor een doorlopend project van Mazen Alashkar, gewijd aan de essentie van het belangrijkste element voor het bestaan van het leven zoals we dat kennen. Op moleculaire schaal, waar de ratio de enige waarheid is, of rakend aan onze collectieve culturele output, waar de grenzen rond de werkelijkheid ambiguer worden.