VIDEO: On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove

Creativiteit blijkt een typisch menselijk talent, het is zelfs een kenmerk dat de mensheid definiëert. Maar niet iedereen is even creatief. Wie zijn dan de creatievelingen met een ‘grote C’? Wat staat er centraal in het creatief denken? Is het mogelijk dat creatieve gevoeligheid en psychiatrische kwetsbaarheid twee kanten van dezelfde medaille zijn? Dat vruchtbare geesten ook fragiele geesten zijn? Over deze vragen gaan Brusselse psychiater Erik Thys, Hannah Hull en the vacuum cleaner – om hun Madlove-project voor te stellen – en Inne Goris (die een week eerder Huis presenteerde) met elkaar in gesprek. De avond start met een lezing door Erik Thys, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, bedenkingen rond maatschappij en cultuur en heel veel vorbeelden.

Moderator: Julie Rodeyns

• Erik Thys is als psychiater verbonden aan UPC KU Leuven en PSC St.-Alexius Elsene. Hij is gespecialiseerd in psychose, creativiteit en stigma en is voorzitter van vzw KAOS, waar artistieke projecten met een link met psychiatrie ontwikkeld worden.

Kijk verder

Erik Thys, the vacuum cleaner, Hannah Hull & Inne Goris

On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove

talk

On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove
On Creativity, Psychiatric Vulnerability, and Madlove

talk

vr 23.02.18

Bestaat er een verwantschap tussen creatieve gevoeligheid en psychiatrische kwetsbaarheid? Zijn creatieve geesten ook fragiele geesten? Psychiater Erik Thys geeft een keynote-lezing en gaat dan in debat met Hannah Hull en the vacuum cleaner (Madlove) en Inne Goris (Huis).