RE:RITE OF PASSAGE

Nieuwkomer, asielzoeker, student, expat… Iedere ‘aankomer’ heeft zijn eigen achtergrond, ervaringen en had ooit een andere thuis. Maar één iets verbindt ze: de zoektocht naar manieren om in Brussel te wortelen en relaties aan te gaan, met de stad en met elkaar. Hoe zoek je je weg in een nieuwe stad met andere gewoontes en gebruiken? En vooral: zonder je eigen geschiedenis los te laten?

In het kader van het seizoensthema RE:RITE van het Kaaitheater, schiet RE:RITE OF PASSAGE uit de startblokken om deze zoektocht een rituele vorm te geven. Ben jij een van de enthousiaste jongeren die met verschillende kunstenaars aan de slag wil gaan rond nieuwe aankomstrituelen? Samen denk je na over leven in een gedeelde stad, met de kracht van oude en nieuwe rituelen. Klassieke labels vliegen overboord en al experimenterend ontwikkel je een ritueel dat iedereen verbindt. Een manier om het oude achter te laten en het nieuwe in te zetten. Op welke manier zal deze creatieve wisselwerking uitmonden in een warm welkom in Brussel?

Zin om je eigen ervaringen om te zetten in een aankomstritueel en mee op zoek te gaan naar een manier om iedereen welkom te heten in de stad? Dan is RE:RITE OF PASSAGE beslist iets voor jou.

Dit ben jij:

  • Je bent begaan met de toekomst van Brussel
  • Je staat altijd open voor nieuwe, diverse contacten
  • Onvergetelijke ervaringen zijn wat je zoekt
  • Je kan je negen halve dagen vrij maken tussen april en juni. Het project eindigt met een publiek moment op wereldvluchtelingendag (20 juni)
  • In maart zijn er enkele kennismakingsmomenten waar je ook zeker welkom bent
  • Welke taal je spreekt, is niet belangrijk

Meer info? Interesse? Message us!

> productie@kaaitheater.be
> facebook.com/kaaitheater
> instagram.com/kaaitheater