deufert&plischke [DE]

I dance… I undance… I redance… (5-99j) WORKSHOP | Letters to Dance/Just in Time

I dance… I undance… I redance… (5-99j)
I dance… I undance… I redance… (5-99j)

17.04 – 24.04.2019

‘Dance is the hidden language of the soul,’ zei Martha Graham ooit. Maar wat betekent dans voor jou? Samen met kunstenaarskoppel deufert&plischke spit je naar persoonlijke herinneringen. Op het einde van de workshop heb je je eigen Letter to Dance geschreven. Iedereen is welkom, van 5 tot 99 jaar!

Gratis, inclusief een uitnodiging voor het Bal Populaire!

• De voorbije drie jaar hebben Kattrin Deufert en Thomas Plischke duizenden ‘Letters to Dance’ verzameld. In Berlijn, Tel Aviv, New York, Düsseldorf en Los Angeles bezochten ze scholen, bejaardenhuizen, bibliotheken, cafés, universiteiten, buurthuizen, jeugdbewegingen en publieke pleinen – op zoek naar gesprekspartners om het te hebben over… dans. Gesprekken met jong en oud, regenbooggewijs, fit en niet zo fit, over de meest uiteenlopende dansstijlen. Van urban over ballroom en ballet, tot volksdans en hedendaagse dans. Op het eind volgde steeds dezelfde twee vragen: “Wil je met de hand een brief aan ‘de dans’ schrijven en wil je jouw favoriete dansbeweging beschrijven of schetsen?”. Een selectie van die brieven verscheen ondertussen in boekvorm en een volledig online archief is in de maak.

There's more

deufert&plischke

Bal Populaire (5-99j)

dans

Bal Populaire (5-99j)
Bal Populaire (5-99j)
za 27.04.19

deufert&plischke komen naar Brussel om drie weken lang ‘brieven aan de dans’ te verzamelen. Als afsluiter van het project nodigen ze je ten dans op een heus Bal Populaire. De verzameling aan favoriete dansbewegingen vormt het materiaal voor een vrolijk feest. Er is live muziek, iedereen danst mee, en tussendoor hoor én zie je de beste ‘Letters to Dance’.

‘We repeteren niet, we verzamelen alleen brieven. En nadien begint het bal.’

Een gesprek met deufert&plischke

‘We repeteren niet, we verzamelen alleen brieven.  En nadien begint het bal.’
‘We repeteren niet, we verzamelen alleen brieven.  En nadien begint het bal.’

Interview

do 21.02.19

Wat zou jij aan de dans vertellen als je de kans kreeg om die te ontmoeten? Wat is jouw favoriete dansmove? Het artistieke duo deufert&plischke maakt een ontmoeting mogelijk in het project Letters to Dance/Just in Time. Een gesprek met deufert&plischke.