dans

Er zijn geen toekomstige producties gepland voor dans

Faustin Linyekula/NTGent

Histoire(s) du théâtre II

theater dans

Histoire(s) du théâtre II
Histoire(s) du théâtre II
vr 13.03 - za 14.03.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

1974, Zaïre. In de bokswedstrijd van de eeuw schakelt Muhammad Ali George Foreman uit. Mobutu Sese Seko richt het Nationale Ballet van Zaïre op. Fast forward naar 2019. Faustin Linyekula creëert een voorstelling waarin hij nadenkt over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het theater. Samen met drie leden van het Congolese Nationale Ballet, en acteurs Papy Maurice Mbwiti en Oscar van Rompay, onderzoekt hij wat de jonge Congolese staat had kunnen zijn.

Faustin Linyekula

Histoire(s) du Théâtre II

theater dans

[GEANNULEERD] Histoire(s) du Théâtre II
[GEANNULEERD] Histoire(s) du Théâtre II
vr 01.03 - za 02.03.19

Deze voorstelling werd geschrapt door de weigering van visa aan Congolese acteurs/dansers.

Wat is theater? Wat betekenen emoties en geschiedenis op een podium? Faustin Linyekula verbeeldt zijn persoonlijke kijk op de geschiedenis van dans en theater in Afrika. In welke mate bepaalt het verleden het heden en zelfs de toekomst? Begeleid door muziek van Ray Lema, daagt hij zo de basistechnieken van “echt theater” uit.

Rosas & tg STAN

Quartett

theater dans

Quartett
Quartett
wo 23.01 - za 26.01.19

Terwijl de wereld op het punt staat in te storten, voeren een man en een vrouw een vlijmscherpe dialoog  – gebaseerd op een bijtende tekst van Heiner Müller. Frank Vercruyssen van tg STAN en Cynthia Loemij van Rosas delen de scène en graven naar de essentie van de relatie tussen woord en beweging. Na 20 jaar opnieuw te zien in het Kaaitheater!

Nature Theater of Oklahoma & EnKnapGroup

Pursuit of Happiness

dans theater

Pursuit of Happiness
Pursuit of Happiness
vr 02.03 - za 03.03.18

Wat is geluk? In welke donkere en afgelegen hoeken moeten we ons individueel én collectief begeven om het te vinden? Samen met dansers van EnKnapGroup creëren Pavol Liska en Kelly Copper een bizarre, pijnlijke en hilarische horrorkomedie over de expansiedrift in het Wilde Westen – en al het geweld dat daar bij kwam kijken.

Peeping Tom

Vader

theater dans

Vader
Vader
vr 11.09 - za 12.09.15

Het Theaterfestival 2015 - Met scherpheid en vernuft onderzoekt Vader het ogenblik wanneer de herinneringen (of zijn het verbeeldingen, hallucinaties?) van een oude man voortdurend de realiteiten van het dagelijkse leven in fantasie doen omslaan. Spectaculaire dansscènes worden wondermooi afgewisseld met intimistische en ontroerende beelden.

Bára Sigfúsdóttir / Curtain Call Productions

The Lover

theater dans performance

The Lover
The Lover
wo 09.09.15

The Lover is een unieke ontmoeting tussen de eigenzinnige bewegingstaal Bára Sigfúsdóttir en het surreële fotografische werk van Noémie Goudal. Ondersteund door de betoverende soundscape van Borko word je meegezogen in de geheimzinnige nieuwe werkelijkheid waar realiteit en fictie, mens en natuur samenkomen.

Meg Stuart

Hunter

theater dans

Hunter
Hunter
do 03.09.15

Het Theaterfestival 2015 - In haar eerste avondvullende solo Hunter, verkent choreografe Meg Stuart haar eigen lichaam als een levend archief bevolkt door persoonlijke en culturele herinneringen, voorvaders en artistieke helden, fantasieën en onzichtbare krachten.

Jan Decorte/Bloet

Much Dance

theater dans

Much Dance
Much Dance
vr 14.11 - zo 16.11.14

Jan Decorte maakt zijn tweede danstheatervoorstelling. Een ontmoeting van vier mensen, een uitzonderlijk liefdesverhaal. Geen strakke dansgrammatica, maar de anarchie van de beweging, de hortende schoonheid van het falen.

Dries Gijsels

WHEREISMYMIND?

theater dans

WHEREISMYMIND?
WHEREISMYMIND?
wo 22.05 - vr 24.05.13

Het Kaaitheater en het RITS slaan de handen in elkaar voor de presentatie van de afstudeervoorstellingen van de theateropleidingen aan het RITS.
In WHEREISMYMIND? onderzoeken theatermaker Dries Gijsels en danseres Kim Ceysens de vraag of we niet iets verloren zijn sinds het tijdperk van informatie ons heeft overspoeld. Ze doen een poging om de initiële verwondering op te sporen die voorafging aan het verlangen te weten.

Thomas Hauert & Àngels Margarit

From B to B

theater dans

From B to B
From B to B
za 26.01 - zo 27.01.13

In From B to B gaan de Brussels-Zwitserse choreograaf Thomas Hauert en de Catalaanse choreografe Àngels Margarit samen aan de slag. From B to B evoceert een reis van Brussel naar Barcelona, maar misschien is het hoofdthema van From B to B wel communicatie : de wil om de ander te begrijpen en de onmogelijkheid daarvan. Dat resulteert in een ludiek en geestig stukje danstheater!

Eleanor Bauer & Heather Lang

The Heather Lang Show by Eleanor Bauer and Vice Versa

theater dans

The Heather Lang Show by Eleanor Bauer and Vice Versa
The Heather Lang Show by Eleanor Bauer and Vice Versa
do 20.12.12

In hun dubbele one-woman show mixen Eleanor Bauer en Heather Lang theatergenres en typetjes, niets is hen te gek: een dragshow, een spirituele talkshow, televisiecommercials... Tussen alle zottigheid door nemen ze grote begrippen als culturele identiteit, kapitalisme en creatieve expressie op de korrel en zetten ze in op het thema ‘gender’ en op de bevrijding van de performer.

Monika Gintersdorfer & Knut Klassen

The International Criminal Court + La Jet Set

theater dans

The International Criminal Court + La Jet Set
The International Criminal Court + La Jet Set
za 10.11.12

Monika Gintersdorfer et Knut Klassen voyagent entre l’Afrique de l’Ouest et la scène artistique et théâtrale européenne. Ils ne partent pas en quête d’échanges réciproques inspirants et interculturels. Au contraire, les antagonismes entre blanc et noir constituent le moteur de leurs spectacles. Ils forment un groupe soudé avec leurs performeurs. Ensemble, ils créent du théâtre au rythme effréné de la scène artistique et des clubs d’Abidjan. Chaque soir aux Kaaistudio’s promet d’être un happening total avec au moins deux productions, danse, théâtre, musique et « style de vie »…
 

Gintersdorfer/Klassen

Breaking Performance + The End of the Western + Desist III

theater dans

Breaking Performance + The End of the Western + Desist III
Breaking Performance + The End of the Western + Desist III
vr 09.11.12

Monika Gintersdorfer en Knut Klassen pendelen tussen het West-Afrikaanse Ivoorkust en de Europese kunst- en theaterscène. Ze gaan niet op zoek naar een interculturele uitwisseling, maar gebruiken de tegenstellingen tussen blank en zwart net als motor van hun eigengereide voorstellingen. Samen met hun performers maken ze onweerstaanbare voorstellingen op het ritme van de hartslag van Abidjans club- en performancescene. Een weekend lang nemen zij de Kaaistudio’s in. Elke avond wordt een totaalhappening met dans, theater, lifestyle… er wordt muziek gedraaid en gefeest!

Miguel Pereira

DOO

theater dans muziek

DOO
DOO
do 02.12 - vr 03.12.10

Na 31 jaar keerde de danser Miguel Pereira terug naar zijn geboorteland Mozambique. In DOO confronteert hij de Europese identiteit met die van de Afrikaanse ‘ander’ en de jaren ’70 met het begin van de 21ste eeuw. Een intense performance!

Jan Decorte / Campo

Tanzung

theater dans

Tanzung
Tanzung
wo 06.10 - do 07.10.10

Jan Decorte werkt in zijn theatervoorstellingen al jaren met dans en dansers (o.a. Charlotte Vanden Eynde en Anne Teresa De Keersmaeker). Tekst was echter de hoofdbron van elk project. In Tanzung vertrekt hij voor het eerst resoluut van beweging.

Pages