Edel Maex & Henk Oosterling [BE, NL]

Tussen Oost en West

Tussen Oost en West
Tussen Oost en West

05.02.2018

Met je lichaam leren denken vindt in het Westen steeds meer ingang. Het contrast met onze westerse, kritische rationaliteit kan niet groter zijn: is er een brug tussen deze twee uitersten mogelijk? 

We nodigen psychiater, zenboeddhist en dé mindfulness-specialist Edel Maex uit om zijn licht op de vraag te schijnen. Mindfulness vindt zijn oorsprong in boeddhistische meditatietechnieken. In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen, leer je met een milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. Van zijn boek Mindfulness. In de maalstroom van je leven gingen intussen meer dan 70.000 exemplaren over de toonbank.

Ook de Nederlandse filosoof en kendokampioen Henk Oosterling (docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en auteur van, o.a., Waar geen wil is, is een weg) gaat op zoek naar een koppeling tussen boeddhistisch geörienteerd lichaamsdenken en westerse rationaliteit. Hij laat zien wat een interculturele uitwisseling tussen Japan en het Westen kan betekenen voor een toekomstige wereld waarin duurzaamheid en samenwerking cruciale thema’s zijn.

Moderator: Lisbeth Imbo.

There's more

VIDEO: Edel Maex & Henk Oosterling

Tussen Oost en West

VIDEO: Edel Maex & Henk Oosterling
VIDEO: Edel Maex & Henk Oosterling

Video

wo 28.02.18

Met je lichaam leren denken vindt in het Westen steeds meer ingang. Het contrast met onze westerse, kritische rationaliteit kan niet groter zijn: is er een brug tussen deze twee uitersten mogelijk? Een gesprek met Edel Maex en Henk Oosterling, gemodereerd door Lisbeth Imbo.