Rimah Jabr

This is NOT what I want to tell you

This is NOT what I want to tell you
This is NOT what I want to tell you

18.03.2021

In haar hoorspel This is NOT what I want to tell you werpt Rimah Jabr haar licht op een golf van aanvallen door tieners, die plaatsvonden in 2015 en 2016 in Palestina. Deze reeks van bijna dagelijkse ‘lone wolf’ mes-aanvallen waren niet van de hand van militante groeperingen, maar weerspiegelden de wanhoop en het gebrek aan perspectief, vooral onder de jonge Palestijnen. Veel kinderen tussen tien en vijftien jaar, die de individuele aanslagen pleegden, werden doodgeschoten of belandden voor tientallen jaren in de gevangenis.

Aan de hand van het verhaal van Madama, leer je wat de tieners wilden vertellen aan de wereld, maar wat hen niet lukte met gewone taal. Ze verstilden en lieten hun lichamen de boodschap overbrengen.

• Rimah Jabr is regisseur en toneelschrijfster, actief in Palestina, België en Canada, en werkt aan haar doctoraat binnen theater- en performancestudies aan de Universiteit van York. Momenteel werkt ze verder aan Broken Shapes, samen met beeldend kunstenaar Dareen Abbas. Deze voorstelling zou in maart 2020 in première gaan maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie. Toen ze in 2015 naar Toronto verhuisde, schreef ze This is NOT what I want to tell you. Dit jaar besloot ze de tekst om te vormen tot een hoorspel.


text and directing Rimah Jabr | performance Kaat Arnaert | dramaturge Guillermo Verdecchia | with the support of Ontario arts council and Why Not Theatre in Toronto | music Darkened Treeline by Blue Dot Sessions, Cover Letter by Blue Dot Sessions, Cold Summers by Blue Dot Sessions, Egregia by Blue Dot Sessions, Lechuza by Blue Dot Sessions, Marble Transit by Blue Dot Sessions