ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Soul Food #6: Meg Stuart

varia
16.11.2013

Waar haalt Meg Stuart haar inspiratie?

‘Wanneer ik aan een nieuw werk begin, vertrek ik van een paar woorden die ik om en om keer en van alle kanten bekijk. Ik maak er associaties bij, link ze aan beelden. Die woorden houden verband met vragen die me bezighouden, dingen die ik wil verkennen.’ Dat schreef Meg Stuart in het boek Are we here yet?, waarin ze reflecteert op haar eigen praktijk in dialoog met Jeroen Peeters.

Journaliste Anna Luyten polst bij Meg naar haar inspiratiebronnen. Tijdens het interview geniet u van een lekkere hap en nadien duikt u welgezind de voorstelling in.

Soul Food

Kunst, allemaal mooi en wel, maar wie is die kunstenaar (m/v) die dat allemaal bedenkt, wat drijft hem, waar haalt hij zijn inspiratie vandaan en hoe vertaalt hij dat in een pakkende scène, een beklijvende tekst, een betekenisvolle beweging? Grote en kleine vragen, diepzinnige en luchtige antwoorden, u krijgt ze geserveerd tijdens Soul Food, samen met een lekkere hap en een goed glas wijn. Nadien duikt u voldaan en welgemutst de voorstelling in.

Gastvrouw van de Soul Food-avonden is journaliste Anna Luyten.

Menu
U kan kiezen uit volgende gerechten:

  • Ovenschotel met rode poon, spinazie en zachte mosterdsaus
  • Fazant met gekarameliseerd witloof en amandelkroketjes
  • Quiche van kastanje en pompoen

Dessert: Mascarpone met rode vruchten en frambozencoulis