Benjamin Verdonck [BE] Toneelhuis & KVS

Song for Gigi

Song for Gigi
Song for Gigi

15.03 – 18.03.2018

Een donkere nacht, een huis dat brandt, de planeten, deuren die opengaan en toegaan en aan het eind een lied: puisque la terre est ronde mon amour, t’en fais pas.

Theatermachinist

Tijdens het eerste luik van Song for Gigi zie je een opeenvolging van miniatuur-landschappen die één en dezelfde ruimte verbeelden, maar steeds op een ander moment in de tijd. Het tweede luik bestaat uit een quasi eindeloze reeks van panelen die verschijnen, verdwijnen, zich openen en sluiten – en op die manier in één en dezelfde ruimte voortdurend nieuwe omgevingen voorstellen. Tijdens deze visuele elegie neemt Benjamin Verdonck de rol van machinist op zich, die de transformatie van beelden in gang zet om er vervolgens in verloren te lopen. Twee muzikanten begeleiden hem.

• Benjamin Verdonck is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal als de publieke ruimte. Na one more thing en WE DON’T SPEAK TO BE UNDERSTOOD (samen met Pieter Ampe), het voorbije seizoen, komt hij nu ook met twee nieuwe voorstellingen naar het Kaaitheater: Song for Gigi en Het houten ezeltje.


van en met Benjamin Verdonck | met Bram Devens, Tomas Desmet | productie Toneelhuis & KVS

Kijk verder

Benjamin Verdonck

Het houten ezeltje

theater

Het houten ezeltje
Het houten ezeltje

productie

vr 01.12 - za 02.12.17

Wat begint als een lezing over Benjamin Verdoncks nieuwe boek even i must understand it, ontspoort op prettige wijze tot een voorstelling die je inwijdt in een of meerdere tafeltonelen. Hij presenteert een speelse gids bij het bochtige parcours van zijn atelier naar de scene, met verhalen, foto’s, films, een theatertje uit een doosje, een kat en muziek.