Gisèle Vienne [FR]

Showcase: Carte Blanche

Showcase: Carte Blanche
Showcase: Carte Blanche

17.01.2018

Net zoals Meg Stuart, kreeg theatermaakster Gisèle Vienne van EUROPALIA INDONESIA carte blanche om zich te verdiepen in de Indonesische cultuur. Samen met muzikant en Sun 0)))-oprichter Stephen O’Malley, fotografe Estelle Hanania en choreograaf Arco Renz dompelde ze zich onder in een magische wereld van performatieve rituelen vol maskers en poppen. Tijdens deze showcase vertalen ze hun bevindingen en belevenissen naar een experimentele avond op de Kaaitheater-scène.

Kijk verder

Gisèle Vienne

CROWD

dans muziek

CROWD
CROWD

productie

vr 26.01 - za 27.01.18

Vertrekkend vanuit rituelen en vieringen brengt Gisèle Vienne een groep van 15 jongeren bij elkaar die dansen op een dj-set van Peter Rehberg. Tegen het discours in dat alle geweld als barbaars bestempelt, zoekt ze naar verschijningsvormen en afbeeldingen van geweld die een waardevolle, positieve rol spelen in de samenleving.

Meg Stuart/Damaged Goods & Jompet Kuswidananto

Carte Blanche

dans performance

Carte Blanche
Carte Blanche

productie

do 18.01 - wo 24.01.18

Meg Stuart en beeldend kunstenaar Jompet Kuswidananto wagen zich aan een artistieke ontdekkingstocht doorheen het Indonesië van vandaag. Imaginaire en onzichtbare ruimtes – en de stemmen die erin weerklinken – vormen de vertrekpunten voor een avontuurlijk onderzoek op onbekend terrein.

Eko Supriyanto

Salt

dans

Salt
Salt

productie

do 19.10.17

Als nieuwe stem binnen het hedendaagse Indonesische danslandschap onderzoekt Eko Supriyanto de relatie tussen zijn Javaanse culturele erfgoed en het ritme van de onderwaterwereld – een wereld zonder zwaartekracht waar een ander perspectief mogelijk wordt. Hij put uit zijn klassieke dansopleiding, zijn duikervaringen en de Javaanse landbouwtraditie van het kerven in de grond.