Dood Paard [Amsterdam]

SCHUUR

SCHUUR
SCHUUR

16.06.2007

Een zwarte komedie over verloren levens en verweerde idealen

SCHUUR is een nieuwe voorstelling van het theatercollectief Dood Paard, geschreven door toneelschrijver Rob de Graaf in samenwerking met Manja Topper en Oscar van Woensel. Eerder maakten zij samen onder andere 2SKIN, MISSION IMPOSSIBLE en Geslacht.

Ruprecht en Thalassa zijn twee ogenschijnlijk succesvolle, gelukkige dertigers die het leven in de stad verruild hebben voor een bestaan op een stil Waddeneiland. Grootstedelijk plezier, carrièredrift en ook hun oude idealen hebben ze achter zich gelaten: ze leven nu gezond en in evenwicht met hun omgeving.

Aan hun vertrek uit de Randstad ligt echter meer ten grondslag dan alleen maar het verlangen naar een rustiger bestaan: ze zijn weggegaan nadat er iets verschrikkelijks gebeurd is. Hun beste vriendin is verongelukt en de verantwoordelijkheid die zij voelen voor haar dood heeft hen op de vlucht gedreven.

Thalassa en Ruprecht hopen dat die donkere plek in hun bewustzijn hier op het eiland vanzelf weg zal slijten - maar onvermijdelijk komt wat gebeurd is steeds weer terug: die laatste avond en alles wat er gezegd is voor de klap kwam...

SCHUUR gaat over liefde en verleden, over oude dromen en politieke realiteit, over de pijn van het alledaagse en het onbedwingbare verlangen naar een mooier, beter leven.


texte Rob de Graaf
avec Manja Topper, René Rood, Oscar van Woensel, Rob de Graaf