P.A.R.T.S.

Re:Rain & 12/8

Re:Rain & 12/8
Re:Rain & 12/8

07.06.2008

De zevende generatie

In juni studeert een nieuwe generatie dansers en choreografen af aan P.A.R.T.S., de internationale dansschool onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. Deze zevende generatie studenten telt 20 dansers en choreografen uit 13 landen.

In het Kaaitheater presenteert P.A.R.T.S. RE: Rain, een studentenversie van Rain, een van de sleutelwerken in het oeuvre van Anne Teresa De Keersmaeker, dat onder leiding van voormalige dansers en de choreografe zelf opnieuw gecreëerd wordt. Daarnaast staat ook 12/8 op het programma, een choreografie van Thomas Hauert voor alle afstuderende studenten, een complex systeem van beweging dat gebaseerd is op een lied dat enkel in de hoofden van de dansers gezongen wordt.

In de Kaaitheaterstudio’s tonen de studenten op 4, 5 en 6 juni eigen werk: solo of in groepjes van twee tot vier werkten zij drie maanden lang aan deze creaties, onder begeleiding van een coach. Deze werken worden aangevuld met ouder werk. De choreografieën overspannen alle mogelijkheden tussen pure dans en performance, tussen theater en multimedia, tussen de wereld van videogames of popmuziek en de internationale politiek. Een nieuwe generatie choreografen zet zijn eerste passen op het publieke toneel. Meer info >>